ΚΥΠΡΟΣ

Λετυμπιώτης για τα επεισόδια στη Νεκρή Ζώνη: Πρώτη φορά τέτοια αντίδραση της διεθνούς κοινότητας

Λετυμπιώτης για τα επεισόδια στη Νεκρή Ζώνη: Πρώτη φορά τέτοια αντίδραση της διεθνούς κοινότητας

Σάλος και μεγάλες αντιδράσεις έχουν προκληθεί από την επίθεση Τουρκοκυπρίων σε κυανόκρανους του ΟΗΕ στη νεκρή ζώνη της Κύπρου.

«Είναι η πρώτη φορά που υπήρχε αυτή η αντίδραση της Διεθνούς Κοινότητας» , επισήμανε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης , μιλώντας στο ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ και στην εκπομπή σε «Ρυθμούς Επικαιρότητας» με τον Αλφόνσο Βιτάλη και αναφερόμενος στα επεισόδια και την επίθεση Τουρκοκυπρίων στην Ειρηνευτική Δύναμη του ΟΗΕ στη «Νεκρή Ζώνη» κοντά στη Πύλα.

Όπως είπε είναι πρώτη φορά που υπήρχε αυτή η αντίδραση της Διεθνούς Κοινότητας ακόμα και σε λεκτικό επίπεδο , είδαμε –είπε- τις ανακοινώσεις και την ανακοίνωση της Ειρηνευτικής Δύναμης που κάνει λόγο για συγκεκριμένο έγκλημα που θα διωχθεί στο ακέραιο.

Ερωτηθείς αν αυτές οι απαράδεκτες και πρωτοφανείς ενέργειες του κατοχικού καθεστώτος, ενδεχομένως να μεθοδεύονται προκειμένου να ναρκοθετηθεί η επανέναρξη των συνομιλιών για το Κυπριακό , ο κ. Λετυμπιώτης επεσήμανε ότι τίποτα δεν μπορεί να αποπροσανατολίσει από τον μεγάλο στόχο για δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού και την επανέναρξη των συνομιλιών.

Ωστόσο δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο τα πραγματικά κίνητρα αυτής της ενέργειας να έχουν ως στόχο την υπονόμευση της επανέναρξης των συνομιλιών.