ΚΥΠΡΟΣ

Ξεπουλήματα πλέον κατά βούληση στα εμπορικά καταστήματα της Κύπρου

Ξεπουλήματα πλέον κατά βούληση στα εμπορικά καταστήματα της Κύπρου

Σε τροχιά εκπτώσεων βρίσκεται εδώ και αρκετές μέρες η αγορά και πολλοί εμπορευόμενοι, μεγάλοι και μικροί, ρίχνουν τις τιμές τους, προκειμένου να δελεάσουν το αγοραστικό κοινό για γιορτινά ψώνια, ώστε να τονωθεί η υποτονική, εδώ και καιρό, ρευστότητα των ταμείων τους.

Παρελθόν αποτελεί πλέον το καθιερωμένο, εδώ και χρόνια, διάταγμα του υπουργού Εμπορίου και Βιομηχανίας με το οποίο ανακοίνωνε την επίσπευση της έναρξης της χειμερινής περιόδου των ρυθμισμένων ξεπουλημάτων (σύμφωνα με τον νόμο ήταν η πρώτη Δευτέρα του Φεβρουαρίου).

Η νομοθεσία περί ξεπουλημάτων παραμένει ανενεργός, μετά την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου (ημερ. 23.10.2012), σύμφωνα με την οποία ο νόμος προσκρούει σε κοινοτικές οδηγίες και ειδικά σε αυτήν που αναφέρεται στη χρήση αθέμιτων εμπορικών πρακτικών. Στην ουσία με την εν λόγω απόφαση καταργούνται τα ρυθμισμένα ξεπουλήματα.

Μετά την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου, η ΠΟΒΕΚ και ειδικότερα ο Σύνδεσμος Ένδυσης και Υπόδησης, με ανακοίνωση καλούσε τους καταστηματάρχες-μέλη της σε οργανωμένα ξεπουλήματα, από σήμερα 3 του Γενάρη, με στόχο την προσφορά όσο το δυνατό χαμηλότερων και ελκυστικότερων τιμών σε ποιοτικά εμπορεύματα.

ΠΗΓΗ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ