ΚΥΠΡΟΣ

«Χρειάζεται ευρύτερη κοινοβουλευτική συνεννόηση για τα μέτρα»

«Χρειάζεται ευρύτερη κοινοβουλευτική συνεννόηση για τα μέτρα»

Την ανάγκη να βρεθεί τις επόμενες ώρες μια βάση συνεννόησης, τόνισε ο αναπληρωτής πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, επισημαίνοντας ότι κάθε λεπτό είναι πολύτιμο, και πρόσθεσε ότι γίνονται συνεχείς επαφές με συγκρατημένη αισιοδοξία.

Πρέπει απόψε, δήλωσε, «να μπορέσουμε -όσο το δυνατό μέσα από μια ευρύτερη κοινοβουλευτική συνεννόηση- να περάσουμε τα μέτρα που να ικανοποιούν τους στόχους και τα μέτρα που συμφωνήθηκαν στο τελευταίο Eurogroup». Από την πλευρά του, ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Λαϊκής Τράπεζας, Τάκης Φειδίας, δήλωσε ότι πρέπει να υιοθετηθεί η απόφαση του Eurogroup για γενικό κούρεμα καταθέσεων, ώστε να μην πληρώσουν το τίμημα του κουρέματος του ελληνικού χρέους μόνο οι υπάλληλοι και οι πελάτες της Λαϊκής Τράπεζας.

Σε δηλώσεις, κατά το διάλειμμα της συνεδρίας της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών που συζητά τα εννέα κυβερνητικά νομοθετήματα μετά την απόρριψη της συμφωνίας κυβέρνησης-Eurogroup, ο κ. Φειδίας είπε ότι «είναι μια τραγική ημέρα σήμερα για την Κύπρο, τα νομοσχέδια που έχουν κατατεθεί ουσιαστικά δίνουν το δικαίωμα στην Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου να βάλει στο σχέδιο εξυγίανσης, όπως ονομάζεται, οποιοδήποτε χρηματοπιστωτικό ίδρυμα θα ήθελε και να προβεί στις απαραίτητες ρυθμίσεις για να διαφυλάξει το χρηματοπιστωτικό σύστημα».