ΚΥΠΡΟΣ

Πρόταση νόμου ΔΗΣΥ για δεσμευμένα ποσά στην Τρ. Κύπρου

Πρόταση νόμου ΔΗΣΥ για δεσμευμένα ποσά στην Τρ. Κύπρου

Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου καταθέτει το απόγευμα στην Ολομέλεια της Βουλής των Αντιπροσώπων πρόταση νόμου που αφορά τα δεσμευμένα ποσά στην Τράπεζα Κύπρου και τη δημιουργία ειδικού λογαριασμού.

Για την κατάθεση της πρότασης νόμου ενημέρωσε τη σύσκεψη αρχηγών ή εκπροσώπων των κομμάτων. Σύμφωνα με πληροφορίες από τη σύσκεψη, αναμένεται ότι τα δύο νομοσχέδια που θα κατατεθούν με τη μορφή κατεπείγοντος θα υπερψηφιστούν ομόφωνα.

Πρόκειται για τον περί Συνεργατικών Εταιρειών Τροποποιητικό νόμο και τον περί Εξυγίανσης Πιστωτικών και Άλλων Ιδρυμάτων τροποποιητικό νόμο.

Η σύσκεψη αρχηγών, λειτουργώντας ως Επιτροπή Επιλογής, ενέκρινε την εισήγηση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΔΗΣΥ για ορισμό του Νίκου Τορναρίτη ως Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του ΔΗΣΥ, του Γεώργιου Τάσου ως Προέδρου της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παιδείας και του Ανδρέα Μιχαηλίδη, προσωρινά, ως Γραμματέα της Ολομέλειας.

Η σύσκεψη αποφάσισε επίσης την αποστολή επιστολής, από τον Πρόεδρο της Βουλής στον Υπουργό Οικονομικών, με την οποία θα ζητείται να ξεκαθαρίσει το θέμα με το μέλλον των Ταμείων Προνοίας, σε συνέχεια της δέσμευσης που ανέλαβε η Βουλή των Αντιπροσώπων και για να καταλήξουν τα κοινοβουλευτικά κόμματα σε απάντηση του ερωτήματος εάν το θέμα θα ρυθμιστεί από τη Βουλή με πρόταση νόμου.

Περαιτέρω αναφέρθηκε ότι η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Θεσμών θα πρέπει να εξετάζει το θέμα της οικονομικής κρίσης με ιδιαίτερη προσοχή ενόψει του γεγονότος ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η διερεύνηση από την ερευνητική επιτροπή για την κατάσταση της οικονομίας.

Ο Πρόεδρος της Βουλής ενημέρωσε επίσης τη σύσκεψη ότι η ερευνητική επιτροπή για την οικονομία έχει καλέσει τους Προέδρους των Κοινοβουλευτικών Επιτροπών, Οικονομικών Νικόλα Παπαδόπουλο, Θεσμών Δημήτρη Συλλούρη και Ελέγχου Γεώργιο Γεωργίου για να καταθέσουν ενώπιον της.

Κατά τη σύσκεψη υπενθυμίστηκαν και οι ηγεσίες των κοινοβουλευτικών κομμάτων σε ό,τι αφορά τις τοποθετήσεις για την προταθείσα τροποποίηση του κανονισμού λειτουργίας της Βουλής για να θεσμοθετηθεί η σύσκεψη αρχηγών, σύμφωνα με το icyprus.