ΚΥΠΡΟΣ

Κύπρος: Άρχισε να λειτουργεί η μαρίνα Λεμεσού

Κύπρος: Άρχισε να λειτουργεί η μαρίνα Λεμεσού

Τα πρώτα έργα της μαρίνας Λεμεσού ολοκληρώθηκαν και ήδη άρχισαν να ελλιμενίζονται σκάφη αναψυχής.

Ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας Limassol Marina Ltd, Μάριος Λανίτης, ανέφερε πως η μαρίνα Λεμεσού δίνει ένα πολύ αισιόδοξο μήνυμα για την οικονομία του τόπου και «δείχνει τη δυνατότητα που έχει ο ιδιωτικός τομέας να στηρίξει την ανάπτυξη, πάντα με τη βοήθεια του κράτους».

Στη μαρίνα, συνέχισε, ελλιμενίστηκαν περί τα 30 σκάφη πριν από δύο εβδομάδες, ενώ σήμερα φιλοξενούνται 15 κυπριακής και ξένης ιδιοκτησίας σκάφη αναψυχής. Ανέφερε δε, πως, λόγω της οικονομικής κρίσης και της έλλειψης ρευστότητας, η παράδοση του εμπορικού κέντρου έχει μετατεθεί για το τέλος του χρόνου και αναμένεται να λειτουργήσει τους πρώτους μήνες του 2014.

Με την πλήρη λειτουργία της, η μαρίνα Λεμεσού θα είναι η πρώτη στην Κύπρο με τη δυνατότητα ελλιμενισμού, διαθέτοντας συνολικά 650 θέσεις για σκάφη μήκους μέχρι 115 μέτρα.

Η μαρίνα Λεμεσού υποδέχτηκε και τους πρώτους ιδιοκτήτες των διαμερισμάτων στο συγκρότημα Nereids Residences, οι οποίοι προέρχονται κυρίως από την Κύπρο και τη Ρωσία, με κάποιους πελάτες από τις αραβικές και ευρωπαϊκές χώρες.

Τα διαμερίσματα του συγκροτήματος Thetis Residences θα παραδοθούν τον Ιούλιο, ενώ η ολοκλήρωση των επαύλεων Peninsula Villas αναμένεται το 2014.

πηγη ΑΜΝΑ