ΚΥΠΡΟΣ

Πυροβόλησαν την εξοχική κατοικία του Αβέρωφ Νεοφύτου

Πυροβόλησαν την εξοχική κατοικία του Αβέρωφ Νεοφύτου

Στόχος επίθεσης με πυροβόλο όπλο έγινε πριν από μερικές μέρες σύμφωνα με αποκαλυπτικό δημοσίευμα της εφημερίδας «Πολίτης» το σπίτι του προέδρου του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου στην Αργάκα της Πάφου.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η εφημερίδα, περί τα τέλη Ιουλίου (εικάζεται ότι το περιστατικό σημειώθηκε την Τρίτη 30 Ιουλίου) η εξοχική κατοικία του κ. Νεοφύτου δέχτηκε από την δυτική πλευρά δυο πυροβολισμούς.

Οι βολίδες από πυροβόλο όπλο, όπως αποδείχτηκε, τρύπησαν τον υαλοπίνακα του καθιστικού και σταμάτησαν στον τοίχο της τραπεζαρίας. Το γεγονός έγινε αντιληπτό από τον αλλοδαπό κηπουρό της οικίας, που διαμένει μόνιμα εκεί και ο όποιος ενημέρωσε τον ευρισκόμενο στη Λευκωσία Αβέρωφ Νεοφύτου.

Στη σκηνή μετέβηκαν άνδρες των αρχών ασφάλειας και διενέργησαν τις πρώτες εξετάσεις. Την υπόθεση από τότε εξακολουθεί να διερευνά με πάσα μυστικότητα η αστυνομία, ενώ στις έρευνες, σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα «Πολίτης» ενεπλάκη και η ΚΥΠ.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι όπως και κάθε καλοκαίρι, έτσι και φέτος, η οικογένεια του προέδρου του ΔΗΣΥ, περνά μεγάλο μέρος των θερινών διακοπών της, στο σπίτι τους στην Αργάκα. Συνεπώς υπήρχε και το ενδεχόμενο, εκείνη την μέρα που ρίχθηκαν οι πυροβολισμοί, να υπήρχε κάποιος μέσα.

Το σπίτι βρίσκεται σε υπερυψωμένο σημείο, δεξιά του δρόμου από την Πολη Χρυσοχους προς την Αρακά. Μάλιστα μπροστά από το σπίτι εκτείνεται αμφιθεατρικά κήπος με θάμνους και διάφορα δέντρα. Εξετάζεται το ενδεχόμενο, οι πυροβολισμοί να ρίχτηκαν είτε υπό μορφή προειδοποίησης, είτε για εκφοβισμό σε σχέση με θέσεις που εξέφρασε πρόσφατα ο κύριος Αβέρωφ Νεοφύτου.

Πρόσφατα πάντως, όπως επικαλείται η εφημερίδα, ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ έλαβε ένα περίεργο τηλεφώνημα, από το εξωτερικό, ή από τηλέφωνο με ξένο αριθμό.

ΠΗΓΗ ΣΙΓΜΑ