ΚΥΠΡΟΣ

Συνάντηση Αναστασιάδη - Έρογλου τη Δευτέρα

Συνάντηση Αναστασιάδη - Έρογλου τη Δευτέρα

Συνάντηση του Προέδρου Αναστασιάδη με τον Ντερβίς Έρογλου θα γίνει την ερχόμενη Δευτέρα με στόχο να δοθεί μια "αποφασιστική ώθηση" στις προσπάθειες για υιοθέτηση κοινής διακήρυξης ώστε να ανοίξει ο δρόμος για τη λύση του Κυπριακού.

Η πρωτοβουλία για τη συνάντηση ανήκει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο οποίος απέστειλε την Πέμπτη επιστολή - πρόσκληση τον Ντερβίς Έρογλου. Η συνάντησή τους θα γίνει τη Δευτέρα στις 6.30 στο Chateau Status στην περιοχή Λήδρα Πάλας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου, σε τηλεφωνική συνομιλία του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον κ. ‘Ερογλου, κατά την οποία ο Τουρκοκύπριος ηγέτης διαβίβασε στον Πρόεδρο τα συλλυπητήρια του για το θάνατο του πρώην Προέδρου Γλαύκου Κληρίδη, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέλαβε την πρωτοβουλία να καλέσει σε άτυπη συνάντηση με στόχο να καταλήξουν σε κοινή διακήρυξη που θα ανοίξει το δρόμο για τη λύση του Κυπριακού.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, "ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σήμερα απέστειλε επιστολή πρόσκληση προς τον κ. Ερογλου στην οποία εκφράζει την πεποίθηση του «ότι βρισκόμαστε σε μια κρίσιμη στιγμή στην προσπάθεια να δοθεί μια αποφασιστική ώθηση για να επιτύχουμε επιτέλους μια λύση και ότι χρειάζεται να διπλασιάσουμε τις προσπάθειες μας για να υιοθετηθεί κοινή διακήρυξη σε μια πρώτη συνάντηση ορόσημο των ηγετών των δύο κοινοτήτων στο πλαίσιο της αποστολής των καλών υπηρεσιών των Ηνωμένων Εθνών.

Εκφράζουμε την ικανοποίηση μας για την αποδοχή εκ μέρους του κ. Ερογλου της πρόσκλησης του Προέδρου της Δημοκρατίας. Η συνάντηση έχει διευθετηθεί να πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 25 Νοεμβρίου στις 6.30 στο Chateau Status στην περιοχή Λήδρα Πάλας."