ΚΥΠΡΟΣ

Αναστασιάδης: Η Κύπρος βρίσκεται σε θετική πορεία αναδιάρθρωσης

Αναστασιάδης: Η Κύπρος βρίσκεται σε θετική πορεία αναδιάρθρωσης

«Θαύματα δεν γίνονται από τη μια μέρα στην άλλη, ιδιαίτερα λαμβάνοντας υπόψη τα σωρευτικά προβλήματα που έχουμε μπροστά μας.

Η Κυβέρνηση όμως θα συνεχίσει να παρακολουθεί στενά και συστηματικά τις εξελίξεις και θα εντείνουμε τις προσπάθειες μας για επίτευξη ανάπτυξης, ούτως ώστε να ανακάμψει το συντομότερο δυνατό η οικονομία της χώρας μας», είπε ο Νίκος Αναστασιάδης σε ομιλία του κατά τη διάρκεια του 9ου Συνεδρίου του Economist στην Κύπρο.

Ο Πρόεδρος είπε «Κάνουμε ό,τι επιβάλλεται να γίνει για την επανεκκίνηση της οικονομίας, για τη μεταρρύθμιση και τον εκσυγχρονισμό του κράτους και για την επαναφορά της Κύπρου σε τροχιά ανάπτυξης», είπε χαρακτηριστικά.

Επιπλέον ο Πρόεδρος τόνισε ότι οι δύο θετικές αξιολογήσεις από την τρόικα καταδεικνύουν τη δέσμευση της κυβέρνησης για την πιστή και έγκαιρη εφαρμογή των διατάξεων του μνημονίου, προκειμένου να σταθεροποιηθεί και να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη στην οικονομία μας.

Ο Πρόεδρος επεσήμανε πως μια τελική επίλυση του κυπριακού θα δημιουργήσει συνθήκες σταθερότητας και θα διευρύνει τις προοπτικές έτσι που μια επανενωμένη Κύπρος πλήρες μέλος της ΕΕ.

ΠΗΓΗ ΣΙΓΜΑ