ΚΥΠΡΟΣ

Τηλεφωνική επικοινωνία το απόγευμα Αναστασιάδη - Μπαν

Τηλεφωνική επικοινωνία το απόγευμα Αναστασιάδη - Μπαν

Τηλεφωνική επικοινωνία θα έχουν στις 3:00 το απόγευμα, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών, Μπαν Γκι Μουν.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Χρήστος Στυλιανίδης, δήλωσε ότι η τηλεφωνική επικοινωνία θα πραγματοποιηθεί ύστερα από αίτημα του προέδρου Αναστασιάδη, για συζήτηση των εξελίξεων σχετικά με το κοινό ανακοινωθέν.

Οπως δήλωσε εξάλλου ο εκπρόσωπος «κανείς δεν μπορεί να προκαθορίσει μια συνομιλία του Προέδρου της Δημοκρατίας με το ΓΓ των ΗΕ».

«Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας άκουσε στη σύσκεψη αρχηγών όλες τις απόψεις, είναι γεγονός ότι βρίσκεται στο επίκεντρο μιας συζήτησης το κοινό ανακοινωθέν. Θα είναι ένα από τα ζητήματα που θα συζητηθούν αλλά ενδεχομένως θα προκύψουν κι άλλα ζητήματα», ανέφερε.

Ο Χρήστος Στυλιανίδης είπε ότι σήμερα ολοκληρώθηκε η διαβούλευση που ξεκίνησε από το Σάββατο στη σύσκεψη αρχηγών, στην παρουσία και της νομικής ομάδας στήριξης στο Διαπραγματευτή.

«Ο Πρόεδρος άκουσε όλες τις απόψεις. Θα έχει μια συνομιλία με το Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών στις τρεις η ώρα Κύπρου και θα καθορίσει τα επόμενα βήματα της ελληνοκυπριακής πλευράς» είπε.

Κληθείς να σχολιάσει χθεσινοβραδινή αναφορά από το Γραφείο του Εκπροσώπου του ΓΓ των ΗΕ ότι έχει σημειωθεί σημαντική πρόοδος στο θέμα του κοινού ανακοινωθέντος, ο κ. Στυλιανίδης είπε ότι «το θέμα της σημαντικής προόδου έχει λεχθεί κατ’ επανάληψη», προσθέτοντας ότι «υπάρχει μια συνεχής διαβούλευση».

Συμπλήρωσε ότι «στο Κυπριακό μπορεί να βρισκόμαστε πολύ κοντά και ταυτόχρονα πολύ μακριά».

«Εμείς επιμένουμε ότι εάν η άλλη πλευρά επιδείξει βούληση μπορεί να είμαστε πάρα πάρα πολύ κοντά. Είναι θέμα της άλλης πλευράς. Εμείς έχουμε δείξει την εποικοδομητική μας στάση και θα συνεχίσουμε να τη δείχνουμε», σημείωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.

Ερωτηθείς αν η ελληνοκυπριακή πλευρά θα καταθέσει νέες απόψεις στην προσπάθεια να υπάρξει κι από την άλλη πλευρά εποικοδομητική στάση, ο κ. Στυλιανίδης επανέλαβε ότι «είμαστε σε συνεχή διαβούλευση και καταθέτουμε συνεχώς τις προτάσεις μας».

«Επιμένουμε ότι χρειάζεται να μπούμε το συντομότερο στη διαπραγμάτευση εφ΄ όλης της ύλης για το Κυπριακό και θα εξαρτηθεί από τις αποφάσεις που θα πάρουν όλοι αυτή την περίοδο» σημείωσε.