ΚΥΠΡΟΣ

Στη Κυπριακή βουλή αύριο το θέμα ιδιωτικοποιήσεων

Στη Κυπριακή βουλή αύριο το θέμα ιδιωτικοποιήσεων

Η Ολομέλεια της Βουλής των Αντιπροσώπων συνέρχεται αύριο Τρίτη, για να συζητήσει το νέο νομοσχέδιο για τις αποκρατικοποιήσεις, μετά την απόρριψη του προηγούμενου νομοσχεδίου από το Σώμα, την περασμένη Πέμπτη, με 25 ψήφους υπέρ, 25 κατά και 5 αποχές.

Η σύνοδος της Ολομέλειας έχει προγραμματιστεί για το μεσημέρι της Τρίτης για συζήτηση του «Περί της ρύθμισης θεμάτων αποκρατικοποίησης νόμου του 2014», με τη διαδικασία του κατ’ επείγοντος. Η συνεδρία πραγματοποιείται μία μόλις μέρα πριν εκπνεύσει η διορία της 5ης Μαρτίου για εκπλήρωση των μνημονιακών υποχρεώσεων.

Νωρίτερα, και συγκεκριμένα στις 9 το πρωί, το νομοσχέδιο θα τεθεί ενώπιον της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής. Στη συνεδρία κλήθηκαν να παραστούν ο Υπουργός Οικονομικών και ο Γενικός Εισαγγελέας. Την περασμένη Παρασκευή, μια ημέρα μετά την καταψήφιση του νομοσχεδίου, το θέμα συζητήθηκε κατά τη διάρκεια έκτακτης συνεδρίας του Υπουργικού Συμβουλίου, το οποίο ενέκρινε το νέο νομοσχέδιο. Όπως είχε δηλώσει μετά τη συνεδρίαση ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Χρήστος Στυλιανίδης, στο νέο νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή, ενσωματώνονται όσες των τροποποιήσεων είχαν συζητηθεί με τα κοινοβουλευτικά κόμματα και για τις οποίες είχε δώσει την συγκατάθεση του ο Υπουργός Οικονομικών.

Όπως μετέδωσε την περασμένη Παρασκευή το ΚΥΠΕ, στο νομοσχέδιο ενσωματώθηκε αριθμός τροπολογιών του ΔΗΚΟ, ενώ οι κυριότερες αλλαγές εντοπίζονται στο άρθρο 5 που αφορά τα στάδια που πρέπει να προηγηθούν πριν την ολοκλήρωση της αποκρατικοποίησης οποιουδήποτε φορέα.

πηγη ΣΙΓΜΑ