ΚΥΠΡΟΣ

Γ. Ομήρου: Χρειάζεται αλλαγή στο νόμο για τις εκποιήσεις

Γ. Ομήρου: Χρειάζεται αλλαγή στο νόμο για τις εκποιήσεις

Ο νόμος για τις εκποιήσεις πρέπει να αλλάξει, δήλωσε ο Πρόεδρος του ΚΣ ΕΔΕΚ Γιαννάκης Ομήρου, σε δηλώσεις του στην Πάφο, προσθέτοντας πως η ανάγκη εκσυγχρονισμού και εξορθολογισμού δεν πρέπει να σημαίνει σε καμία περίπτωση ένα νομοθετικό πλαίσιο που θα εξουθενώνει τις κοινωνικά ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού, αλλά θα πρέπει η νομοθεσία να είναι δίκαιη και ισορροπημένη.

Ως εκ τούτου, συνέχισε, «θα πρέπει, όπως έχουμε εισηγηθεί ως ΕΔΕΚ με ολοκληρωμένη πρόταση, να προστατεύονται, στη βάση συγκεκριμένων κριτηρίων, οι κύριες κατοικίες αξίας μέχρι 350 χιλιάδων ευρώ και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις με κύκλο εργασιών μέχρι ένα εκατομμύριο ευρώ».

Ο κ. Ομήρου πρόσθεσε πως περαιτέρω θα πρέπει να υπάρξουν ασφαλιστικές δικλείδες για αποφυγή μαζικών εκποιήσεων και κατάρρευση των τιμών των ακινήτων.

Η έναρξη, είπε, ισχύος του Νόμου πρέπει να μετατεθεί για την 1.1.2015 προκειμένου να υιοθετηθεί προηγουμένως νομοθετικό πλαίσιο για την αφερεγγυότητα, ενώ στο μεταξύ η Κεντρική Τράπεζα θα πρέπει να καταθέσει στη Βουλή αναλυτικά στοιχεία για τα υφιστάμενα δάνεια.

Χωρίς αυτές τις τροποποιήσεις και ασφαλίσεις, κατέληξε ο κ. Ομήρου, δεν θα είναι δυνατόν το Κ.Σ. ΕΔΕΚ να συναινέσει σε ψήφιση νομοθεσίας.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Διαβάστε επίσης

Οικουμενικός Πατριάρχης: Επίλυση του Κυπριακού στα πλαίσια του διεθνούς δικαίου