ΚΥΠΡΟΣ

Noble: Εμπορεύσιμο το κοίτασμα στο «Αφροδίτη»

Noble: Εμπορεύσιμο το κοίτασμα  στο «Αφροδίτη»

Αντιπροσωπεία της Νοble με επικεφαλής τον Ανώτερο Αντιπρόεδρο για την Ανατολική Μεσόγειο Keith Elliott, ενημέρωσε τον Πρόεδρο Αναστασιάδη για τους σχεδιασμούς της και για την κατάθεση ενός σχεδίου ανάπτυξης του κοιτάσματος Αφροδίτη και την ανακηρυξη του κοιτάσματος ως εμπορεύσιμου.

Σε δηλώσεις του ο Υπουργός Ενέργειας,Γιώργος Λακκοτρύπης, χαρακτήρισε σημαντικό το γεγονός για την Κύπρο γιατι όπως είπε, είναι η πρωτη φορά που ως χώρα θα περάσουμε απο το στάδιο της έρευνας στο στάδιο αναπτυξης και εκμετάλλευσης υδρογονανθρακων.

Μετά τη συνάντηση ο κ. Elliott σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους είπε, μεταξύ άλλων, ότι «εμείς στη Noble Energy είμαστε περήφανοι που έχουμε την Κυπριακή Κυβέρνηση ως συνεργάτες μας».

Πρόσθεσε ότι η όλη προσπάθεια είναι «να πάρουμε το κοίτασμα Αφροδίτη σε μια νέα φάση της εκμετάλλευσης και αυτό είναι κάτι στο οποίο προσβλέπαμε εδώ και καιρό και αποτελεί μια τεράστια ευκαιρία που ελπίζουμε να φέρει ευημερία στον κυπριακό λαό, στην Κυπριακή Κυβέρνηση και στις άλλες χώρες στην περιοχή».

πηγη ΣΙΓΜΑ

Σχετικές ειδήσεις