ΚΥΠΡΟΣ

Κυπριακό: Την απαισιοδοξία του για λύση εξέφρασε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου

Κυπριακό: Την απαισιοδοξία του για λύση εξέφρασε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου

Tην εκτίμηση ότι δεν διαφαίνεται λύση στο Κυπριακό γιατί “δυστυχώς οι Τούρκοι θέλουν τα πάντα", εξέφρασε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος Β’.

Μιλώντας στην Πάφο μετά το πέρας του αρχιερατικού συλλείτουργου που τελέστηκε το πρωί στην Ιερά Μονή του Αγίου Νεοφύτου στην Τάλα, με την ευκαιρία της εορτής του Αγίου Νεόφυτου, ο Αρχιεπίσκοπος ανέφερε πως ακούσαμε πολλές φορές και τους εκπροσώπους της Τουρκίας, αλλά και των Τουρκοκυπρίων, να μιλούν περί των πραγματικοτήτων, που υπάρχουν στην Κύπρο.

Ο Αρχιεπίσκοπος ανέφερε πως οι πραγματικότητες δεν είναι άλλες από τα σπίτια, τις περιουσίες και τους τάφους των προγόνων μας.

“Λένε ότι είναι δικά τους”, συνέχισε, προσθέτοντας πως δεν γίνεται να τους τα δώσουμε και διερωτήθηκε αν τέτοια λύση θέλει ο λαός μας. “Δεν πιστεύω”, είπε.

Ακολούθως σημείωσε πως η Τουρκία αυτή την στιγμή έχει εκλογές και εκτίμησε πως μάλλον θα σκληρύνει τη θέση της και “θα κάνει αρκετό λαϊκισμό”, με απώτερο σκοπό να κερδίσει ψήφους, όπως ανέφερε.

Πρόσθεσε ακόμη πως η Τουρκία δεν αναμένεται να βοηθήσει προς τη σωστή επίλυση. “Εμείς θέλουμε λύση που να ευεργετηθεί ο λαός, οι Έλληνες και οι Τούρκοι και όχι διάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας”, είπε.

Εξέφρασε επίσης την ελπίδα όπως αυτό γίνει αντιληπτό από τους πάντες και να σκληρύνουν τη θέση τους γιατί μόνο τότε θα πάψει η Τουρκία να διεκδικεί τα πάντα.

Σημειώνεται πως κατά τη θεία λειτουργία που τελέστηκε στην Ιερά Μονή του Αγίου Νεοφύτου έγινε λιτάνευση των τιμίων λειψάνων του Αγίου, κτήτορα της Μονής.

Ο Αρχιεπίσκοπος ανέφερε πως κάθε χρόνο τέτοια μέρα πανηγυρίζει η Αγία Εγκλείστρα και με τη χάρη του Θεού ερχόμαστε – όπως είπε – “και εμείς να τιμήσουμε τον Άγιο μας και να αντλήσουμε χάρη από τη χάρη που πήρε εκείνος από το πνεύμα το Άγιο”.

Επεσήμανε ακόμη πως είναι περισσότερο από άλλη φορά σήμερα ανάγκη να προσφεύγουμε προς τον Θεό ούτως ώστε εκεί που η ανθρώπινη αδυναμία μας, δεν μπορεί να υπερπηδήσει τις δυσκολίες και τα προβλήματα της ζωής, να έρχεται η παντοδυναμία του Θεό να μας βοηθά για να υπερπηδούμε όλες τις δυσκολίες και τα οικονομικά και τα εθνικά που απασχολούν τον τόπο μας.

Με την ευκαιρία της εορτής του Αγίου Νεοφύτου τελέστηκε χθες το απόγευμα μέγας πανηγυρικός εσπερινός χοροστατούντος του Μητροπολίτη Πάφου Γεώργιου .

Πλήθος πιστών συνέρρευσε στην Ιερά Μονή ενώ στο προαύλιο της όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος οργανώνεται εμπορική πανήγυρη.

πηγη ΠΟΛΙΤΗΣ