ΚΥΠΡΟΣ

Οι Κύπριοι κατά της άφιξης του Φ.Π.Α.

Οι Κύπριοι κατά της άφιξης του Φ.Π.Α.

Η Παγκύπρια Ένωση Καταναλωτών και Ποιότητας Ζωής, αντιδρά στην αύξηση του Φ.Π.Α. στη Μεγαλόνησο.

Σε ανακοίνωσή της, η Ένωση υποστηρίζει πως τα μέτρα που παίρνονται για την αποφυγή της κρίσης, θα οδηγήσουν σε πιο μεγάλη οικονομική κρίση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Από τις θεμελιώδεις αρχές της ΕΕ, η ελεύθερη αγορά και ο ελεύθερος ανταγωνισμός λειτουργούν μόνο για όσους έχουν τη δύναμη να τις διαχειριστούν και να τις «μανουβράρουν». Όχι όμως και για τους καταναλωτές, οι οποίοι, όπως τις πιο πολλές φορές, έτσι και σ' αυτή την κρίση, είναι τα μεγάλα θύματα.

Στην Κύπρο η κατάσταση ένεκα των λανθασμένων χειρισμών και της εγκληματικής καταστροφής του κύριου ενεργειακού παραγωγικού δυναμικού, η κατάσταση εξελίχτηκε σε μη ελεγχόμενη και μας οδηγεί στην καταστροφή αφού οι μεγαλύτεροι συνειδητοποιούμε να επιστρέφουμε δεκαετίες πίσω.

Οι πολύτεκνοι, οι συνταξιούχοι οι μη προνομιούχοι που η κρίση τους βρήκε ή τους οδήγησε κάτω από το όριο της φτώχιας και οι οποίοι καθημερινά πληθαίνουν, οι χαμηλόμισθοι και γενικά οι μη έχοντες και οι δυσπραγούντες βρίσκονται στην ίδια απελπιστική κατάσταση.

Η Παγκύπρια Ένωση Καταναλωτών και Ποιότητας Ζωής τάσσεται ενάντια στην αύξηση του συντελεστή του ΦΠΑ και θα τον πολεμήσει με κάθε δυνατόν τρόπο. Προειδοποιούμε πως αν παρ' ελπίδα, η κυβέρνηση και η βουλή συμφωνήσουν στην αύξηση του ΦΠΑ, θα αντιδράσουμε καλώντας τους καταναλωτές σε συστηματικό και συνεχές μποϊκοτάζ διαρκείας με αποχή από ορισμένα είδη ή/και με μείωση γενικά της κατανάλωσης. Τότε θα δουν κάποιοι πως η αλόγιστη αυτή ενέργεια τους θα στραφεί σαν μπούμερανγκ κατά της οικονομίας των αριθμών και των δειχτών τους».