ME TO N & ME TO Σ

Στο Κερατσίνι θάψαμε την ανθρωπιά μας…

Στο Κερατσίνι θάψαμε την ανθρωπιά μας…
Το παιδάκι δεν θα αναστηθεί αλλά μπορεί να σώσεις άλλα παιδάκια…

Λες, εντάξει δεν έχει παρακάτω… Και να που έχει. Και να που υπάρχει παρακάτω… Και να που μπορούμε να τρυπήσουμε και τον πάτο του βαρελιού. Το είδαμε στο Κερατσίνι. Με το 8χρονο κορίτσι… Αυτό που πέθανε, λάθος, που το σκοτώσαμε επειδή αδιαφορήσαμε…

Αδιαφορήσαμε που σφηνώθηκε στην καγκελόπορτα του εργοστασίου. Κι όταν το πήραμε χαμπάρι κάναμε ότι δεν το είδαμε… Κι όταν δεν μπορούσαμε να κάνουμε ότι δεν το βλέπουμε το κλωτσήσαμε για να δούμε αν είναι ζωντανό… Κι όταν είδαμε ότι δεν είναι ζωντανό προσπαθήσαμε να αποφύγουμε τις συνέπειες… Για μας.

Θέλαμε να μην γίνει η στραβή στη βάρδια μας. Να γίνει στον επόμενο. Κι ο επόμενος στον επόμενο θα προσπαθούσε να το ρίξει… Κανείς δεν προσπάθησε να σώσει το παιδί… ΚΑΝΕΙΣ.

Αν μπορούσαμε θα το σπρώχναμε να βγει έξω από το εργοστάσιο και θα λέγαμε ότι το πάτησε ένα αυτοκίνητο. Και θα λέγαμε «μάνα και πατέρα δεν έχει;»… Θα τα ρίχναμε σε αυτούς… Που ναι έχουν ευθύνη για το παιδί… Και η γιαγιά που δεν το έψαξε πουθενά, τόσες ώρες… Και άλλοι… Αλλά για το ότι το παιδάκι σκοτώθηκε, πιάστηκε στην καγκελόπορτα και για 70 λεπτά ψυχορραγούσε φταίμε εμείς. ΜΟΝΟ εμείς…. ΜΟΝΟ.

Γιατί έτσι μας έχουν μάθει πια. Να αδιαφορούμε για όλα. Μην γίνει η στραβή στη βάρδια μας… Μακριά από εμάς κι όπου θέλει ας πάει… Μεγαλώσαμε με τη μάνα του φευγάτου που δεν έκλαψε ποτέ… Κλαίνε όμως άλλες μανάδες. Αλλά ποιος νοιάζεται; Εμείς είμαστε οι φευγάτοι… Αυτοί που κάνουμε ότι δεν βλέπουμε και ότι δεν ακούμε… Ούτε καν ένα παιδί που ψυχορραγεί, που ψελλίζει «βοήθεια»… Που προσπαθεί να σωθεί… Ένα κορίτσι οκτώ χρονών.

Δεν ανοίγω καν τη συζήτηση για το αν το παιδάκι αυτό ήταν Ρομά… Για να μην σιχαθώ κι άλλο τον εαυτό μου. Και την κοινωνία μας. Εμένα και σένα. Εμάς. Στο Κερατσίνι μαζί με το παιδάκι θάψαμε και την ανθρωπιά μας. Αν πιστεύεις στον Θεό προσπάθησε να την αναστήσεις. Το παιδάκι δεν θα αναστηθεί αλλά μπορεί να σώσεις άλλα παιδάκια…

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Μετάλλαξη «Όμικρον»: Προειδοποίηση ΠΟΥ - «Υψηλός ο κίνδυνος, κρούσματα και σε εμβολιασμένους»

Θεσσαλονίκη: «Παιδιά σκότωσα τη γυναίκα μου» - 49χρονος δολοφόνησε τη 48χρονη σύζυγό του

Δέσποινα Βανδή: Το τραγούδι που αφιέρωσε στον Βασίλη Μπισμπίκη – Η αντίδραση του ηθοποιού (vid)