ME TO N & ME TO Σ

Η φτώχεια του Έλληνα δεν μοντάρεται, ούτε μπαζώνεται

Η φτώχεια του Έλληνα δεν μοντάρεται, ούτε μπαζώνεται
Pexels

H Ελλάδα είναι προτελευταία σε αγοραστική δύναμη σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Δεν ξέρω αν όσοι επιζητούν Δικαιοσύνη για τα Τέμπη θα τη βρουν. Ελπίζω ναι. Αλλά στη χώρα που λέγεται Ελλάδα και η ελπίδα έχει πεθάνει. Οπότε τα πράγματα ζορίζουν. Και ζορίζουν ακόμα περισσότερο όταν το Κράτος αντί να επιζητά και αυτό Δικαιοσύνη, μπαζώνει και μοντάρει. Βολικό.

Αυτό που δεν γίνεται να μπαζωθεί και να μονταριστεί είναι η φτώχεια του Έλληνα. Η αδυναμία του να πάρει ακόμη και τα βασικά. Κι όχι επειδή το λέω εγώ κι εσύ, όταν γυρίζουμε από το σούπερ μάρκετ, αλλά επειδή το έβγαλε η Eurostat.

Δεν ξέρω αν σας το είπαν στις ειδήσεις, αλλά η Ελλάδα είναι προτελευταία σε αγοραστική δύναμη σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση. Περνάμε μόνο τη Βουλγαρία. Πρόσεξε. Αυτό δεν έγινε από τύχη. Δεν είμαστε γκαντέμηδες. Άλλο είμαστε. Που ανεχόμαστε να παίρνουμε ελληνικούς μισθούς και να πληρώνουμε τα πάντα σε τιμές Λουξεμβούργου. Το οποίο Λουξεμβούργο είναι πρώτο σε αγοραστική δύναμη στην ΕΕ.

Ακούς; Εσύ εδώ θα πανηγυρίζεις αύριο που ο κατώτατος μισθός θα γίνει στην καλύτερη 840 ευρώ (λες και ζεις με 840 ευρώ…) αλλά θα ξεχάσεις ότι ό,τι ψωνίζεις είναι σε τιμές Λουξεμβούργου. Από τη φέτα (που εσύ παράγεις) μέχρι τη βενζίνη!

Ο πίνακας της Eurostat σε κάνει και επισήμως τον «φτωχό» της Ευρώπης. Για την ακρίβεια τον φτωχότερο μαζί με τον Βούλγαρο. Ναι αυτόν που κάποτε κορόιδευες… Αυτόν που κάποτε ο Χάρι Κλιν σατίριζε λέγοντας πως «στη Βουλγαρία με μια KOLYNOS βγάζεις γκόμενα!». Αυτά που μπορεί να λένε τώρα οι Ολλανδοί, οι Γερμανοί και οι άλλοι πλούσιοι για τον Έλληνα… Αυτόν που δεν μπορεί να πάρει πια ούτε μια KOLYNOS.

Και μην νομίζεις ότι σε περνούν, ότι είναι ισχυρότεροι από σένα αγοραστικά μόνο οι υπερδυνάμεις της Ευρώπης. Πάνω από σένα είναι οι Λετονοί, οι Σλοβάκοι ακόμα και οι Ρουμάνοι. Αυτά. Και τώρα πανηγύρισε ξανά για το καλάθι της νοικοκυράς. Μπορείς!