MEDIA

8 Λέξεις: Έτσι ο Πολυδερόπουλος πήρε το ρόλο του Φρίξου στη σειρά του ΣΚΑΪ

8 Λέξεις: Έτσι ο Πολυδερόπουλος πήρε το ρόλο του Φρίξου στη σειρά του ΣΚΑΪ

Ο Νίκος Πολυδερόπουλος υποδύεται τον Φρίξο στις 8 Λέξεις και αποκαλύπτει τα πάντα για τον κωμικό ρόλο του στη σειρά του ΣΚΑΙ! 

Πώς προέκυψε η πρόταση για τον ρόλο του Φρίξου στις «8 Λέξεις»;

«Η πρόταση ήρθε από τον Ανδρέα Γεωργίου. Βρισκόμασταν σε συζητήσεις εδώ και καιρό για διάφορα πράγματα, με πήρε λοιπόν τηλέφωνο και μου είπε για έναν κωμικό ρόλο στον οποίο με έχει σκεφτεί, όπου και είπα αμέσως ναι. Αλλωστε, είναι η πέμπτη προς έκτη φορά που συνεργάζομαι με τα παιδιά, με τον Ανδρέα και τον Κουλή Νικολάου, μου είχε λείψει αυτή η ατμόσφαιρα της δουλειάς. Τα συνεργεία είναι τα ίδια, οι άνθρωποι ίδιοι, γνωρίζουμε ο ένας τον άλλον τόσο καλά, οπότε πάμε σαν φίλοι να βγάλουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Οι συνθήκες με χαροποιούν ιδιαίτερα, όσο κι αν είναι κουραστικό το ότι βρίσκομαι μονίμως στο αεροπλάνο για Αθήνα-Κύπρο».

Από τον serial killer Ορφέα του «Τατουάζ» στον Φρίξο, έναν τελείως διαφορετικό χαρακτήρα, έναν κωμικό ρόλο. Αγαπάς τις έντονες εναλλαγές;

«Βαριέμαι να κάνω τα ίδια πράγματα στη ζωή μου, πόσω μάλλον στη δουλειά. Δεν ξέρω αν έχω το ανικανοποίητο ή έχω υψηλούς στόχους, όμως συμβαίνει. Το καλό της υπόθεσης, κάθε φορά, είναι ότι χαίρομαι που ζω οποιαδήποτε επαγγελματική μου στιγμή».

Πώς προσεγγίζεις τον κάθε ρόλο και στη συγκεκριμένη περίπτωση τον Φρίξο;

«Για να κάνω τον Ορφέα είχα πάει στη Γαύδο ενάμιση μήνα, έμενα σε σκηνή για να μπω 100% στον ρόλο. Αυτή τη φορά, βοηθήθηκα από τον προηγούμενο ρόλο που έκανα στο θέατρο, στην παράσταση «Τoc Τοc», όπου ενσάρκωνα έναν άνθρωπο με ψυχαναγκασμούς και λεκτικές δυσκολίες. Και ο Φρίξος έχει τα δικά του θέματα ψυχαναγκασμών, οπότε μου ήταν πιο εύκολο να μπω στην ψυχοσύνθεση του ήρωα. Ακόμη, ο Φρίξος αγαπά το ψάρεμα κι εγώ πέρασα ένα καλοκαίρι με ψαροντούφεκο για να μάθω όλες τις λεπτομέρειες. Οπως καταλαβαίνεις, σε οτιδήποτε κάνω, φοράω μία στολή και νιώθω ότι είμαι αυτός».

Ως Νίκος έχεις ψυχαναγκασμούς;

«Ναι, αν δεν υπάρχει πλήρης τάξη, δεν μπορώ να δουλέψω, δεν μπορώ να κάνω τίποτα!».

Στον δρόμο ο κόσμος πώς σε φωνάζει; Με ποιον ήρωα σε έχει συνδέσει;

«Εξαρτάται το τι έβλεπαν! Και «δολοφόνε» με φωνάζουν λόγω του Ορφέα και Μύρο λόγω του «Μπρούσκου». Είμαι, όμως, σίγουρος ότι τώρα θα αρχίσουν να με φωνάζουν Φρίξο, είναι ένας ρόλος τόσο αγαπητός, σε μία σειρά εξίσου αγαπητή στο κοινό».

Έχεις ξεχωρίσει κάποια σειρά φέτος;

«Βλέπω Νetflix, ντοκιμαντέρ, δεν τις σνομπάρω τις ελληνικές σειρές, αλλά με γοητεύει ο κόσμος του Νetflix. Μαθαίνω, γίνομαι καλύτερος μέσα από αυτό, ανοίγουν οι ορίζοντές μου. Θα προσθέσω, όμως, σε αυτό το σημείο ότι είμαι εξαιρετικά χαρούμενος που γίνονται πολλές σειρές φέτος. Βλέπουμε ωραίες δουλειές, νέα παιδιά που τους δίνεται αυτή η ευκαιρία, όπως δόθηκε και σε μένα πριν από χρόνια. Γιατί να βλέπουμε συνεχώς σειρές σε επαναλήψεις και να μην υπάρχει καινούργιο υλικό; Αυτή η τέχνη θέλει νέο αίμα. Νομίζω ότι ήρθε η στιγμή για ένα ξεσκαρτάρισμα, μέσα σε αυτό το επώδυνο διάστημα με τον κορονοϊό», είπε στο Τύπος TV.