MEDIA

Ποιες σειρές θα βγουν πρώτες στον αέρα – Προλαβαίνουν τον ανταγωνισμό

Ποιες σειρές θα βγουν πρώτες στον αέρα – Προλαβαίνουν τον ανταγωνισμό

Ο σκληρός ανταγωνισμός οδηγεί τα στελέχη σε σημαντικές αποφάσεις

«Η Παραλία» της ΕΡΤ1 έχει βγει ήδη στον αέρα της ΕΡΤ1, αποσπώντας θετικά σχόλια και καλά ποσοστά στους πίνακες της Nielsen. Τα στελέχη της δημόσιας τηλεόρασης, θέλοντας να προλάβουν τον ανταγωνισμό και να κερδίσουν «έδαφος» στα σπίτια των τηλεθεατών, προχωρούν τις επόμενες ημέρες σε πρεμιέρες παραγωγών μυθοπλασίας.

Έτσι, αποκλειστικά στο ERTFLIX, πρώτη επίσημη έχει η νέα ξεκαρδιστική κωμική σειρά «Στα σύρματα», το Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου. Από τις 12.00 έως τις 24.00, για 12 ώρες μόνο, το κοινό θα απολαύσει το πρώτο επεισόδιο της ανατρεπτικής κωμωδίας, λίγο πριν από τη μετάδοσή της στην ΕΡΤ1 την Παρασκευή 15 του μήνα στις 21.45. Σε σενάριο Χάρη Μαζαράκη και Νίκου Δημάκη και σκηνοθεσία Χάρη Μαζαράκη, με πλειάδα εξαιρετικών ηθοποιών και συντελεστών, η ανατρεπτική ιστορία μας ακολουθεί το ταξίδι του Σπύρου Καταραχιά (Θανάσης Τσαλταμπάσης), ο οποίος –ύστερα από μια οικονομική απάτη– καταδικάζεται σε πέντε χρόνια φυλάκισης και οδηγείται σε σωφρονιστικό ίδρυμα.

Στη φυλακή γνωρίζει τον Ιούλιο Ράλλη (Ιβάν Σβιτάιλο), έναν βαρυποινίτη με σκοτεινό παρελθόν. Μεταξύ τους δημιουργείται μια ιδιάζουσα σχέση. Ο Σπύρος, ως ιδιαίτερα καλλιεργημένος, μαθαίνει στον Ιούλιο από τους κλασικούς συγγραφείς μέχρι θέατρο και ποίηση, ενώ ο Ιούλιος αναλαμβάνει την προστασία του και τον μυεί στα μυστικά του δικού του «επαγγέλματος». Στο μεταξύ, η Άννα Ρούσου (Βίκυ Παπαδοπούλου), μια μυστηριώδης κοινωνική λειτουργός, εμφανίζεται για να ταράξει κι άλλο τα νερά, φέρνοντας ένα πρόγραμμα εκτόνωσης θυμού, που ονομάζει «Στα σύρματα», εννοώντας όχι μόνο τα σύρματα της φυλακής αλλά και εκείνα των τηλεφώνων.

Έτσι, ζητάει από τον διευθυντή να της παραχωρήσει κάποιους κρατούμενους, ώστε να τους εκπαιδεύσει και να τους μετατρέψει σε καταδεκτικούς τηλεφωνητές, στους οποίους ο έξω κόσμος θα βγάζει τα εσώψυχά του και θα ξεσπά τον συσσωρευμένο θυμό του.

Τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου στον αέρα της ΕΡΤ1 θα βγει ο «3ος όροφος». Η νέα καθημερινή κωμική σειρά, με τον Αντώνη Καφετζόπουλο και τη Λυδία Φωτοπούλου, σε σενάριο και σκηνοθεσία Βασίλη Νεμέα, θα μεταδίδεται καθημερινά στις 21.30. Ένα ζευγάρι νέων στην… ψυχή, ο Αντώνης Καφετζόπουλος (Γιάννης) και η Λυδία Φωτοπούλου (Υβόννη), έρχονται στην ΕΡΤ1 για να μας θυμίσουν τι σημαίνει αγάπη, σχέσεις, συντροφικότητα σε κάθε ηλικία και να μας χαρίσουν άφθονες στιγμές γέλιου, αλλά και συγκίνησης.

Στον τρίτο όροφο μιας πολυκατοικίας, μέσα από τις ξεκαρδιστικές συζητήσεις που κάνουν στο σπίτι τους, ο 70χρονος Γιάννης, διαχειριστής της πολυκατοικίας, και η 67χρονη Υβόννη μάς δείχνουν πώς κυλάει η καθημερινότητά τους, η οποία περιλαμβάνει στιγμές γέλιου, αλλά και ομηρικούς καβγάδες, σκηνές ζήλιας με πείσματα και χωρισμούς, λες και είναι έφηβοι…

Την ίδια ημέρα, στις 21.45, η ψυχολογική σειρά μυστηρίου «Κάνε ότι κοιμάσαι ΙΙ», σε σκηνοθεσία Αλέκου Κυράνη και Μάριου Βαλάση και σε σενάριο του Γιάννη Σκαραγκά, κάνει πρεμιέρα στην ΕΡΤ1 και θα μεταδίδεται κάθε Δευτέρα και Τρίτη την ίδια ώρα. Στο πρώτο επεισόδιο, ο Νικόλας έχει παραιτηθεί από το σχολείο και ζει απομονωμένος σε μια παραθαλάσσια περιοχή, παλεύοντας ακόμα με τις ενοχές και τα τραύματά του από το μακελειό στο θέατρο.

Η Μπετίνα προσπαθεί να τον πείσει να επιστρέψει, όσο ο Μάκης προσπαθεί να προστατέψει τη Νάσια από την αντιδραστική συμπεριφορά που την έχει πιάσει με την απώλεια του Στάθη. Ο Ίσσαρης, η Άννα και ο Πέτρος έχουν πάρει προαγωγή σε μια ειδική υπηρεσία, το Τμήμα Ειδικών Εγκλημάτων, με προϊσταμένη μια αξιωματικό, τη Χρύσα, η οποία εκτός από την ειδίκευση και την τυπικότητά της, δεν μοιάζει να τους συμπαθεί πολύ. Αντιμέτωπος με τα δικά του φαντάσματα κι έχοντας παραιτηθεί, ο Κάσδαγλης δέχεται την πρόταση του διευθυντή ενός ιδιωτικού σχολείου, από το οποίο αποφοίτησε. Ο Σταματάκης τού προτείνει να δουλέψει για το Αλεξανδρινό Κολλέγιο με έναν όρο: να πείσει τον Νικόλα να προσληφθούν μαζί.

Το παράδειγμα της δημόσιας τηλεόρασης θα ακολουθήσει το OPEN. Ο σταθμός, που την περσινή σεζόν είδε τις μετοχές του να ανεβαίνουν στο κομμάτι της μυθοπλασίας, βγάζει στον αέρα πιο νωρίς από τον ανταγωνισμό το σίριαλ «Έρωτας Φυγάς». Συγκεκριμένα η δραματική σειρά εποχής θα κάνει πρεμιέρα με νέα επεισόδια και έναν δυνατό δεύτερο κύκλο την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου, στις 20.00, ενώ θα προβάλλεται καθημερινά.