Τηλεθέαση: Ο τελικός του Μουντιάλ έστειλε την ΕΡΤ1 στα ουράνια

Τι νούμερα τηλεθέασης κατέγραψε η ΕΡΤ1, το βράδυ της Κυριακής;

Τηλεθέαση: Ο τελικός του Μουντιάλ έστειλε την ΕΡΤ1 στα ουράνια
Snapshot
  • Ο τελικός του Μουντιάλ μεταξύ Ισπανίας και Αργεντινής στην ΕΡΤ1 σημείωσε μέσο μερίδιο τηλεθέασης 63,5%.
  • Στο δυναμικό κοινό 18 έως 54 ετών το μερίδιο τηλεθέασης έφτασε το 67,9%, ενώ στα ανδρικά κοινά το 72,2%.
  • Τον τελικό παρακολούθησαν συνολικά 2.164.000 τηλεθεατές, με τη συνολική κάλυψη να φτάνει τα 3.594.000.
  • Το σόου του ημιχρόνου είχε μέσο μερίδιο τηλεθέασης 59,7%, και 67% στα ανδρικά κοινά.
  • Το ERTFLIX κατέγραψε πάνω από 1.200.000 θεάσεις του τελικού, με το 78% να προέρχεται από κινητά τηλέφωνα.
Snapshot powered by AI

Η Ισπανία σήκωσε το τρόπαιο του Μουντιάλ, για δεύτερη φορά στην ιστορία της, αφήνοντας στη δεύτερη θέση την Αργεντινή. Ο τελικός μονοπώλησε το ενδιαφέρον των φανατικών της στρογγυλής θεάς σε όλο τον κόσμο, ενώ στη χώρα μας καθήλωσε το κοινό.

Όπως αποτυπώνεται στους πίνακες τηλεθέασης, η ΕΡΤ1, που μετέδωσε τον αγώνα, «χτύπησε» κόκκινο. Συγκεκριμένα, ο χθεσινός τελικός Ισπανίας-Αργεντινής σημείωσε μέσο μερίδιο τηλεθέασης 63,5%, γεγονός που αποδεικνύει ότι η πλειονότητα των τηλεθεατών που είχαν ανοιχτές τις τηλεοράσεις τους ήταν συντονισμένοι με τη δημόσια τηλεόραση.

Στο δυναμικό κοινό (18-54 ετών), το μέσο μερίδιο τηλεθέασης έφτασε το 67,9%, ενώ στα ανδρικά κοινά εκτινάχθηκε, όπως ήταν αναμενόμενο, στο 72,2%.

Τον τελικό παρακολούθησαν 2.164.000 τηλεθεατές, ενώ για τουλάχιστον ένα λεπτό η συνολική κάλυψη έφτασε τους 3.594.000. Μάλιστα, σε επίπεδο λεπτού, το μερίδιο τηλεθέασης στους άνδρες ηλικίας 18-34 ετών άγγιξε το 92%!

Πολύ μεγάλο ήταν το ενδιαφέρον του κοινού και για το εντυπωσιακό σόου στο ημίχρονο του τελικού που μετέδωσε ζωντανά η δημόσια τηλεόραση.

Η Μαντόνα, η Σακίρα, ο Τζάστιν Μπίμπερ και το συγκρότημα BTS, μαζί με τους χορευτές τους, καθώς και η Φιλαρμονική της Νέας Υόρκης, ενθουσίασαν και το τηλεοπτικό κοινό, με το μέσο μερίδιο τηλεθέασης να διαμορφώνεται στο 59,7% και στα ανδρικά κοινά στο 67%.

Πάρα πολλοί ήταν και εκείνοι που παρακολούθησαν τον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου μέσω του ERTFLIX. Οι θεάσεις ξεπέρασαν το 1.200.000, με το 78% να προέρχεται από κινητά τηλέφωνα.

Η ΕΡΤ, κατά τη διάρκεια του φετινού Μουντιάλ, σημείωσε σαρωτικά ποσοστά και κέρδισε το στοίχημα της επιτυχίας. Για την ιστορία και σύμφωνα με στοιχεία που έχουν δοθεί στη δημοσιότητα όλη αυτή την περίοδο, ο Α’ημιτελικός μεταξύ Γαλλίας-Ισπανίας έκανε μέσο μερίδιο τηλεθέασης 44,2%, ενώ στα αντρικά κοινά ξεπέρασε το 68%. Εξαιρετική ήταν, βέβαια, και η απήχηση του Μουντιάλ στο ERTFLIX, καθώς από την πρεμιέρα της διοργάνωσης, στις 11/6, έως τις 14/7, το σύνολο των θεάσεων live και ondemand ξεπέρασε τις 12.500.000.

Διαβάστε επίσης

Σχόλια
Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή