MEDIA

ΠΟΕΣΥ: Καταδικάζει το λουκέτο της ΔΤ στην περιφέρεια

ΠΟΕΣΥ: Καταδικάζει το λουκέτο της ΔΤ στην περιφέρεια

Η ΠΟΕΣΥ με νέα ανακοίνωσή της καταγγέλλει το «μαύρο» της Δημόσιας Τηλεόρασης στην ΕΡΑ Ιωαννίνων.

Διαβάστε την ανακοίνωση:

«Με ένα ακόμη λογοκριτικό κρούσμα την παραμονή της νέας χρονιάς συνεχίζει η κυβέρνηση την σκοταδιστική της αυθαιρεσία στην ΕΡΤ, με το μαύρο που επέβαλε από τις 11 Ιουνίου στη δημόσια ραδιοτηλεόραση και την αστυνομική κατάληψη του ραδιομεγάρου της Αγίας Παρασκευής.

Ενοχλημένη από την ελεύθερη, ποιοτική και δεοντολογική δημοσιογραφική δουλειά των αγωνιζομένων εργαζομένων της ΕΡΤ, από τους δημόσιους περιφερειακούς ραδιοφωνικούς σταθμούς και μετά το «φιάσκο» της Δ.Τ., κατέβασε και τον τελευταίο πομπό του δημόσιου ραδιοσταθμού των Ιωαννίνων, αποστερώντας την Ήπειρο από την ελεύθερη ενημέρωση.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) αξιώνει από την κυβέρνηση να ανεβάσει αμέσως τους πομπούς που κατέβασε στα Ιωάννινα και να προχωρήσει στην επαναλειτουργία της ΕΡΤ με όλους τους εργαζόμενους.

Η Ομοσπονδία τονίζει ότι δεν έχει λάβει ακόμα από την κυβέρνηση καμία απάντηση στην πρότασή μας για διαβούλευση, με στόχο τον εξορθολογισμό της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, για εγγυημένη ελεύθερη, αντικειμενική, πλουραλιστική και δεοντολογική ενημέρωση.

Η ΠΟΕΣΥ τάσσεται ολόψυχα στο πλευρό των αγωνιζομένων εργαζομένων της ΕΡΤ, με προπύργιο τώρα την ΕΡΤ3, και όλων των περιφερειακών δημόσιων ραδιοσταθμών, που συνεχίζουν με αυτοθυσία και εθελοντικά τη δημοσιογραφική αποστολή τους, αποσπώντας εγκώμια θαυμασμού από όλο τον κόσμο και τις διεθνείς δημοσιογραφικές οργανώσεις.”