ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

«Λούκετο» σε ταβέρνα της Θεσσαλονίκης που δεν έκοβε αποδείξεις

«Λούκετο» σε ταβέρνα της Θεσσαλονίκης που δεν έκοβε αποδείξεις

Το κυνήγι εναντίον της φοροδιαφυγής ξεκίνησαν ήδη κλιμάκια επιθεωρητών της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων του υπουργείου Οικονομικών.Έτσι, μόλις λίγες ημέρες μετά την υπογραφή τη διάταξης για άμεσο λουκέτο στα καταστήματα, ο νόμος ενεργοποιήθηκε και σφραγίστηκε γνωστή ταβέρνα στην Περαία Θεσσαλονίκης, η οποία και θα παραμείνει κλειστή για το επόμενο 48ωρο.

Όπως επισημάνθηκε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων από τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, κατά τη διάρκεια του ελέγχου το βράδυ της Παρασκευής (05/08/2016), υπήρχαν 30 διαφορετικές παρέες εντός του καταστήματος και δεν είχε κοπεί ούτε μια απόδειξη.

Πάντως, αυτό που πρέπει να έχουν κατά νου οι επιχειρηματίες είναι ότι το πρόστιμο είναι μόνο η αρχή, αφού μπορεί να μην είναι υπέρογκο -ξεκινά από 250 ευρώ και διαμορφώνεται στο μισό του ΦΠΑ που δεν αποδίδει ο επιχειρηματίας- αλλά το γεγονός ότι η επιχείρηση μπαίνει στο «στόχαστρο» και ελέγχεται η φορολογική της συμπεριφορά.

Τονίστηκε δε ότι οι έλεγχοι θα συνεχίσουν με αμείωτη ένταση και θα διενεργούνται καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, ενώ έμφαση θα δίνεται στις τουριστικές περιοχές. Σύμφωνα με την απόφαση του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων Γιώργου Πιτσιλή οι ελεγκτές θα προχωρούν στην επιβολή λουκέτου για 48 ώρες, στην περίπτωση που διαπιστώνεται ότι δεν έχουν εκδοθεί περισσότερες από 10 αποδείξεις ή η αξία τους υπερβαίνει τα 500 ευρώ.

Ρoή Ειδήσεων