ΕΛΛΑΔΑ

Νέο Ηράκλειο: Το πρώτο λουκέτο σε κατάστημα που δεν έκοβε αποδείξεις

Νέο Ηράκλειο: Το πρώτο λουκέτο σε κατάστημα που δεν έκοβε αποδείξεις

Το πρώτο κατάστημα που έκλεισε για την μη έκδοση αποδείξεων είναι γεγονός, καθώς το μεσημέρι του Σαββάτου άνδρες του ΣΔΟΕ με την συνδρομή της αστυνομίας προχώρησαν στο κλείσιμο μιας επιχείρησης που δραστηριοποιούταν στο χώρο του εμπορίου ποτών και αναψυκτικών στο Νέο Ηράκλειο.

ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΜΠΑΝΑΚΙ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΦΟΡΟΔΙΑΦΕΥΓΟΥΝ - ΔΕΙΤΕ ΚΑΡΕ – ΚΑΡΕ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΤΩΝ «ΡΑΜΠΟ» ΤΗΣ ΕΦΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ

Ρεπορτάζ: Λευτέρης Σουχάιμπ - Φωτογραφίες: Λευτέρης Παρτσάλης

Το «σαφάρι» του ΣΔΟΕ σε καταστήματα και επιχειρήσεις της Αττικής συνεχίζεται από το πρωί με αμείωτους ρυθμούς, με τους «ράμπο» της Εφορίας να «χτενίζουν» πολυσύχναστες περιοχές και δρόμους τόσο στο κέντρο όσο και στα προάστια της Αθήνας.

Η παράβαση της εν λόγω επιχείρησης, σύμφωνα με την Εφορία, ήταν ότι η εταιρία δεν έκοψε 15 αποδείξεις σε ισάριθμους μεμονωμένους πελάτες, οι οποίοι πραγματοποίησαν αγορές στο κατάστημα.

Το πρωί του Σαββάτου 6/7 οι άνδρες της εφορίας επισκέφτηκαν το κατάστημα και το σφράγισαν για 48 ώρες, όπως προβλέπεται και απο τον νέο κανονισμό του υπουργείου Οικονομικών για την πάταξη της φοροδιαφυγής.

IMG 2187 1

Σύμφωνα με τον κανονισμό του υπουργείου Οικονομικών αφού γίνει η σφράγιση του καταστήματος από την αστυνομία και την εφορία με βουλοκέρι, ο ιδιοκτήτης δεν έχει δικαίωμα να το ανοίξει για 48 ώρες. Ωστόσο, αν ο ιδιοκτήτης παραβιάσει τον εν λόγω κανονισμό, θα του ασκηθούν μετέπειτα αυστηρότερες πειθαρχικής διώξεις, ενώ θα θα πρέπει να παρουσιαστεί και στο δικαστήριο για την οικονομική παράβαση της μη εκδόσεως των αποδείξεων.

Μετά την παρέλευση του 48ωρου ο ιδιοκτήτης θα μπορέσει να ανοίξει και πάλι το κατάστημα του, το οποίο θα λειτουργήσει κανονικά. Ωστόσο, αν οι δαγκάνες του ΣΔΟΕ τον πιάσουν για το ίδιο αδίκημα τότε θα υπάρξουν αυστηρότερες ποινές.

Καθόλη την διάρκεια του 48ωρου αστυνομικοί θα επιβλέπουν τις κλειστές επιχειρήσεις.

Σχετικές ειδήσεις