ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γ. Ντάισελμπλουμ: Ελπίζω η Ελλάδα να ζητήσει παράταση

Γ. Ντάισελμπλουμ: Ελπίζω η Ελλάδα να ζητήσει παράταση

Στην ίδια σκληρή γραμμή πλεύσης εξακολουθούν να κινούνται οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι με τον Γερούν Ντάισελμπλουμ να δηλώνει, προσερχόμενος στο Ecofin, πως εύχεται η Ελλάδα να ζητήσει παράταση του προγράμματος, έτσι ώστε να μπορεί να υπάρξει αναπροσαρμογή – αν ζητηθεί. Εκδήλωσε δε, την ετοιμότητά του για διαπραγματεύσεις τις προσεχείς ημέρες.

«H Ελλάδα θα πρέπει πρώτα να ζητήσει την παράταση του υφιστάμενου προγράμματος και μετά να εξεταστεί το περιθώριο «ελαστικότητας» στα πλαίσια του παρόντος μνημονίου. Είμαστε έτοιμοι να διαπραγματευτούμε με την Ελλάδα τις επόμενες ημέρες. Δεν μπορούμε να υποχρεώσουμε τους Έλληνες για τίποτα», δήλωσε ο επικεφαλής του Eurogroup.

Από την πλευρά του, ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης τόνισε: «Το επόμενο βήμα είναι το υπεύθυνο βήμα. Η Ευρώπη θα συνεχίσει να εργάζεται για να επιτευχθεί ένα καλό αποτέλεσμα για τον μέσο Ευρωπαίο».

<

Εξίσου κρίσιμο αναμένεται το σημερινό (17/2) Συμβούλιο Υπουργών Οικονομικών της ΕΕ, που θα κληθεί να πάρει αποφάσεις σχετικά με το μέλλον της ελληνικής μίαςνομίας.

Η χθεσινή σύνοδος στις Βρυξέλλες για το ελληνικό χρέος κατέστη άκαρπη.

Ο πρόεδρος του Eurogroup, στη χθεσινή κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Πιερ Μοσκοβισί και την επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) Κριστίν Λαγκάρντ, τόνισε ότι δεν υπάρχει εναλλακτική λύση για την Αθήνα αλλά εξήγησε ότι η επέκταση ενέχει περιθώρια ευελιξίας εφόσον η ελληνική κυβέρνηση προχωρήσει σε κάποιες δεσμεύσεις.

Σχετικές ειδήσεις