ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ο Τραμπ έφερε την άνοδο στη Wall Street - Κέρδη για το πετρέλαιο

Ο Τραμπ έφερε την άνοδο στη Wall Street - Κέρδη για το πετρέλαιο
AP Photo

Ανοδικά κινήθηκαν την Πέμπτη (10/10) οι δείκτες του χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκη, στη Wall Street.

Οι επενδυτές είδαν με ικανοποίηση το tweet του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος ανακοίνωσε ότι θα υποδεχθεί σήμερα Παρασκευή στο Λευκό Οίκο τον αντιπρόεδρο της κινεζικής κυβέρνησης Λιού Χε, στο πλαίσιο των εμπορικών διαπραγματεύσεων των δύο μεγαλύτερων οικονομιών του πλανήτη.

Στο tweet του, ο Ντόναλντ Τραμπ αναφέρει:
«Μεγάλη ημέρα για τις διαπραγματεύσεις με την Κίνα. Θέλουν να πετύχουν συμφωνία, θέλω όμως εγώ; Θα συναντηθώ με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης αύριο στον Λευκό Οίκο».

Οι δείκτες

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones έκλεισε στις 26.496,67 μονάδες, με άνοδο 150,66 μονάδων ή +0,57%.

Ο δείκτης Nasdaq των εταιρειών υψηλής τεχνολογίας έκλεισε στις 7.950,78 μονάδες, ενισχυμένος κατά 47,04 μονάδες ή +0,6%.

Ο δείκτης Standard & Poor's 500, που είναι ενδεικτικός της γενικής τάσης, έκλεισε στις 2.938,13 μονάδες, καταγράφοντας άνοδο 18,73 μονάδες ή +0,64%.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Άνοδος για το πετρέλαιο

Εν αναμονή των εξελίξεων στο θέμα του εμπορικού πολέμου μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας, οι τιμές του πετρελαίου παρουσίασαν κέρδη.

Το συμβόλαιο του αργού τύπου West Texas Intermediate (WTI) παράδοσης Νοεμβρίου σημείωσε άνοδο 1,8% ή 96 σεντς, κλείνοντας στα 53,55 δολάρια το βαρέλι.

Στο ICE Futures του Λονδίνου, το παγκόσμιο σημείο αναφοράς, αργό τύπου Brent Δεκεμβρίου, ενισχύθηκε κατά 78 σεντς ή 1,3%, κλείνοντας στα 59,10 δολάρια το βαρέλι