ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στα 62.541 δολάρια ανήλθε το bitcoin εν μέσω αμφίσημων ειδήσεων

Bitcoin
Pixabay

Στα 62.541 δολάρια έχει αναρριχηθεί σήμερα η τιμή του bitcoin, εν μέσω ανάμεικτων ειδήσεων για το ψηφιακό νόμισμα.

Σε έρευνα της Bank of America, το 74% των ερωτηθέντων δήλωσαν πως βλέπουν το κρυπτονόμισμα ως μια «φούσκα», ενώ μόλις το 16% απάντησαν πως δεν είναι «φούσκα».

Αυτές οι αρνητικές αναφορές γίνονται την ίδια στιγμή που η Coinbase, το μεγαλύτερο ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων, εισάγεται αύριο στο Nasdaq.

Η Coinbase έχει 56 εκατομμύρια χρήστες και ανέφερε 1,8 δισ. δολάρια έσοδα για το πρώτο τρίμηνο. Η δε αγορά αναμένει μια αποτίμηση ύψους 100 δισ. δολαρίων.

Σύμφωνα με αναλυτές η αύξηση της αξίας των κρυπτονομισμάτων οφείλεται στο γεγονός ότι οι επενδυτές αναζητούν περιουσιακά στοιχεία υψηλών αποδόσεων σε ένα περιβάλλον χαμηλών επιτοκίων.

Ωστόσο, καθώς ο πληθωρισμός θα αυξάνεται θα αυξηθούν και τα επιτόκια και τότε θα φανεί το πόσο η άνοδος του bitcoin είναι φούσκα ή όχι.

Οι τιμές καταναλωτή στις ΗΠΑ σημείωσαν άνοδο τον Μάρτιο μεγαλύτερη από ό,τι αναμενόταν, ενισχύοντας τις ενδείξεις σχετικά με την αύξηση των πληθωριστικών πιέσεων καθώς η οικονομία ανοίγει εκ νέου και η ζήτηση ενισχύεται.

Ο δείκτης τιμών καταναλωτή διαμορφώνεται στο 0,6% τον Μάρτιο έναντι του προηγουμένου μήνα, μετά από την άνοδο 0,4% του Φεβρουαρίου. Οι μέσες εκτιμήσεις έκαναν λόγο για άνοδο 0,5%. Ο δομικός δείκτης τιμών καταναλωτή σημείωσε άνοδο 0,3% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.