Έρχονται ανατιμήσεις «φωτιά» σε πολλά προϊόντα - Στα ύψη σοκολάτα, καφές και ελαιόλαδο

Ποια προϊόντα κατέγραψαν μείωση στις τιμές τους
Έρχονται ανατιμήσεις «φωτιά» σε πολλά προϊόντα - Στα ύψη σοκολάτα, καφές και ελαιόλαδο
Αρχείου - Eurokinissi
2'

Έρχονται νέες ανατιμήσεις σε πολλά προϊόντα, κάτι που δείχνει να προκαλεί έντονο πονοκέφαλο στους καταναλωτές.

Η τιμή της σοκολάτας αυξήθηκε κατά το χρονικό διάστημα Ιανουαρίου-Απριλίου 2024 έως και 18%. Αντίστοιχα, η τιμή του καφέ κατέγραψε αύξηση έως 20%, ενώ του ελαιόλαδου σημείωσε αύξηση έως 7,5%.

Οι καταναλωτές από την πλευρά τους, έχουν εντοπίσει σημαντικές διαφορές στις τιμές της σοκολάτας στα ράφια των σούπερ μάρκετ, κάνοντας λόγο πως σε κάποια εξ αυτών σοκολατένια προϊόντα είναι φθηνότερα κατά 20 λεπτά απ' ό,τι σε κάποια άλλα.

Αύξηση όμως κατέγραψε και η τιμή στις ελιές για το ίδιο χρονικό διάστημα. Ειδικότερα, οι τιμές στις ελιές έφτασαν έως 7 ευρώ το κιλό, ενώ ήταν 5 ευρώ μέχρι πρότινος.

Δεν έμειναν ανεπηρέαστα όμως και τα αυγά, καθώς κατέγραψαν αύξηση κατά 5%, τα αλλαντικά κατά 3,5%, ενώ τα κατεψυγμένα λαχανικά κατά 2%.

Σύμφωνα με τον κ. Ραυτόπουλο, τον πρόεδρο Ένωσης Καταναλωτών Ελλάδος, οι επόμενες αυξήσεις θα έρθουν μετά τις 15 Μαΐου. Ο ίδιος είπε πως ιδίως στις σοκολάτες αναμένεται αύξηση της τάξης του 15%.

Έως 20% αναμένεται να αυξηθεί και η τιμή του παγωτού.

Μειώσεις τιμών

Στον αντίποδα των αυξήσεων όμως, οι καταναλωτές έχουν παρατηρήσει μείωση στις τιμές συγκεκριμένων προϊόντων. Σύμφωνα με τη γενική γραμματεία εμπορίου η ζάχαρη κατά το χρονικό διάστημα από τον Ιανουάριο έως τον Απρίλιο του 2024 κατέγραψε μείωση 7,5%, ενώ τα ζυμαρικά μειώθηκαν κατά 3%.

Αποκλιμάκωση τιμών φαίνεται να υπάρχει και στα πουλερικά καθώς αυτά μειώθηκαν κατά 3%, στο χοιρινό κατά 2,5% και στο ρύζι 2%.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή