Οι προβλέψεις Σόιμπλε για τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης
Την εκτίμηση ότι ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ESM) θα τεθεί σε ισχύ εντός των επόμενων εβδομάδων, εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.
Ο Γερμανός υπουργός διαβεβαίωσε ότι το Βερολίνο θα κινηθεί άμεσα προκειμένου να επικυρώσει το νέο μηχανισμό διάσωσης της Ευρωζώνης.
Νωρίτερα σήμερα, το Συνταγματικό Δικαστήριο της Γερμανίας απέρριψε τις προσφυγές που είχαν κατατεθεί εναντίον του ESM, τονίζοντας ωστόσο ότι το Κοινοβούλιο θα πρέπει να έχει το δικαίωμα να μπλοκάρει τυχόν απόφαση για αύξηση της γερμανικής συμβολής στον ESM.
Η κυβέρνηση θα εφαρμόσει γρήγορα την απόφαση του δικαστηρίου, είπε ο Σόιμπλε και εκτίμησε ότι «ο ESM θα τεθεί σε λειτουργία μέσα στις επόμενες εβδομάδες».
Σχόλια
Trending
Ροή Ειδήσεων
Δημοφιλή
19:28
∙
WHAT THE FACT
Γιατί πρέπει να βάλετε ένα βάζο δεντρολίβανο στην κρεβατοκάμαρα και σε τι είναι χρήσιμο
17:06
∙
WHAT THE FACT
Τι είναι τελικά πιο υγιεινό: τα ζυμαρικά, το ρύζι ή οι πατάτες; Έκπληξη η απάντηση
12:14
∙
WHAT THE FACT