ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΣΔΟΕ: Πλαστό τιμολόγιο 610.000 ευρώ μεταξύ Μονής και φυλακισμένου!

ΣΔΟΕ: Πλαστό τιμολόγιο 610.000 ευρώ μεταξύ Μονής και φυλακισμένου!

Ποσό 1,087 εκατ. ευρώ εισήλθε στα κρατικά ταμεία από εκποίηση κατασχεμένων καυσίμων στις οποίες είχαν προβεί οι υπηρεσίες του ΣΔΟΕ, ενώ παράλληλα από ελέγους της υπηρεσίας αποκαλύφθηκε εικονική συναλλαγή με πλαστό τιμολόγιο ύψους 610.000 ευρώ μεταξύ της Ιεράς Μονής Σίμωνος Πέτρας και εσωκλείστου.

Ειδικότερα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, από τις υπηρεσίες του Σ.Δ.Ο.Ε. διεξάγονται εκτεταμένοι έλεγχοι σε φορτηγά αυτοκίνητα στα σημεία εισόδου της χώρας με την Αλβανία, FYROM και Βουλγαρία, προκειμένου να διαπιστωθεί η λαθραία εισαγωγή καυσίμων, κυρίως πετρελαίου κίνησης.

Στo πλαίσιο αυτών των ελέγχων, κατελήφθησαν από την Π.Δ. Σ.Δ.Ο.Ε. ΔΥΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, τρεις (3) υπήκοοι Αλβανίας, ένας (1) υπήκοος FYROM και δύο (2) Έλληνες να εισάγουν ή να χρησιμοποιούν αφορολόγητα ή νοθευμένα καύσιμα. Τους επιβλήθηκε το προβλεπόμενο διοικητικό πρόστιμο, το οποίο είναι 4.500€ κατά περίπτωση.

• Το Σ.Δ.Ο.Ε. πραγματοποιεί ειδικούς ελέγχους για παραβάσεις Φ.Π.Α. Στo πλαίσιο των ελέγχων αυτών, η Π.Δ. Σ.Δ.Ο.Ε. Κ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, αποκάλυψε εικονική συναλλαγή με πλαστό τιμολόγιο ύψους 610.000€ μεταξύ της Ιεράς Μονής Σίμωνος Πέτρας και εσωκλείστου κατά το χρόνο της έκδοσης του τιμολογίου στις φυλακές.

• Σε άλλη περίπτωση, συνταξιούχος που λάμβανε επίδομα ΕΚΑΣ, φέρεται να διατηρεί ατομική επιχείρηση Παροχής Υπηρεσιών Ιδιωτικής Φύλαξης (SECURITY) και να εκδίδει δεκαπέντε (15) Τιμολόγια Παροχής Υπηρεσιών ύψους 11.128.131€. Διεξάγεται έρευνα από το Σ.Δ.Ο.Ε.

• Τέλος, ποσό 1.087.000€ εισήλθε στα κρατικά ταμεία από εκποίηση κατασχεμένων καυσίμων στις οποίες είχαν προβεί οι Υπηρεσίες του Σ.Δ.Ο.Ε.