ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στο ΑΑΑ η πιστοληπτική δυνατότητα της Αυστραλίας

Στο ΑΑΑ η πιστοληπτική δυνατότητα της Αυστραλίας

Οι τρεις κυριότεροι διεθνείς οίκοι αξιολόγησης διατήρησαν την πιστοληπτική δυνατότητα της Αυστραλίας στο ΑΑΑ, παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση Γκίλαρντ εγκατέλειψε το σχέδιό της για δημοσιονομικό πλεόνασμα 1,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων το τρέχον οικονομικό έτος.

Ο υπουργός Οικονομικών, Γουέιν Σουάν, ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι σημαντική μείωση του κρατικού εισοδήματος υποχρεώνει την κυβέρνηση να ακυρώσει το σχέδιό της για να προστατεύσει την εθνική οικονομία και την αγορά εργασίας.

Όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο θησαυροφύλακας προέβη στην ανακοίνωση μετά τη δημοσιοποίηση από το υπουργείο Οικονομικών στοιχείων για την πορεία της οικονομίας κατά το πρώτο τετράμηνο του οικονομικού έτους 2012-2013, τα οποία δείχνουν μείωση του εισοδήματος του κράτους κατά τέσσερα δισεκατομμύρια δολάρια.

Το υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε, ότι το πρώτο τετράμηνο της τρέχουσας οικονομικής χρήσης (Ιούλιος-Οκτώβριος) τα δημόσια έσοδα ανήλθαν σε 111,5 δισεκατομμύρια δολάρια, ήτοι 4 δισεκατομμύρια λιγότερα από αυτά που είχε υπολογίσει η κυβέρνηση. Οι πολιτικοί αναλυτές υποστηρίζουν ότι η απόφαση της κυβέρνησης οικονομικά είναι σωστή αλλά η αξιοπιστία της δέχθηκε πλήγμα.