ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σε Καναδά και Κίνα τα κρασιά της Κεφαλονιάς

Σε Καναδά και Κίνα τα κρασιά της Κεφαλονιάς

Δύο πολύ σημαντικές συμφωνίες πέτυχε ο Συνεταιρισμός Παραγωγών Ρομπόλας στην Κίνα και τον Καναδά για την εξαγωγή της Ρομπόλας.

Μέσα στο Μάιο 12/05 έως 28/05, ο Συνεταιρισμός «ταξίδεψε» στο Τορόντο και στο Μόντρεαλ, όπου ο Διευθυντής του κ. Κωνσταντίνος Μπαζίγος είχε επαφές με εισαγωγείς, εκπροσώπους της ομογένειας και στελέχη του κρατικού μονοπωλίου οινοπνευματωδών και συμφωνήθηκε η εισαγωγή της Ρομπόλας στην Καναδική αγορά το αμέσως προσεχές διάστημα.

Στη συνέχεια ο κ. Μπαζίγος μετέβη στην Κίνα, όπου ο Συνεταιρισμός δραστηριοποιείται ήδη από το 2011, και στα πλαίσια της έκθεσης Interwine 2014 παραβρέθηκε σε συναντήσεις με εισαγωγείς και κρατικούς αξιωματούχους. Κατόπιν διαπραγματεύσεων συμφωνήθηκε η πώληση μεγάλης ποσότητας οίνων Ρομπόλας και San Gerassimo, γεγονός που καθιστά ίσως την Ρομπόλα ως το λευκό ξηρό ελληνικό κρασί με την περισσότερη διείσδυση στην Κινεζική αγορά.

Στα πλαίσια της συμφωνίας αυτής, οι Κινέζοι εισαγωγείς της Ρομπόλας θα επισκεφθούν την Κεφαλονιά στις 06 Ιουλίου 2014, για ενδυνάμωση των διμερών σχέσεων και ανάπτυξη της υφιστάμενης συνεργασίας.

Διαβάστε επίσης:

ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ: Λίμνες και ποτάμια σε τιμή ευκαιρίας!