ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κομισιόν: Εφικτή μία συμφωνία με την Ελλάδα αν όλοι εμφανιστούν λογικοί

Κομισιόν: Εφικτή μία συμφωνία με την Ελλάδα αν όλοι εμφανιστούν λογικοί

Την εκτίμηση πως στο σημερινό (20/02) κρίσιμο Eurogroup στις Βρυξέλλες μπορεί να υπάρξει μία συμφωνία για το θέμα της Ελλάδας, στην περίπτωση, ωστόσο, που «όλοι φανούν λογικοί» εξέφρασε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς.

Την ίδια στιγμή, ο εκπρόσωπος της Κομισιόν ανέφερε πως συνεχίζονται οι εποικοδομητικές συζητήσεις στο πλαίσιο του Eurogroup, και ότι, μάλιστα, υπήρξε πρόοδος.

Σε ερώτηση σχετικά με τις προοπτικές να υπάρξει σήμερα συμφωνία τόνισε ότι δεν είμαστε ακόμη εκεί και ότι θα πρέπει να γίνει περισσότερη δουλειά.

Εξάλλου, όταν τού ζητήθηκε να σχολιάσει τις δηλώσεις του Γερμανού επιτρόπου Γκίντερ Έτινγκερ, οι οποίες ερμηνεύθηκαν ότι κινούνται κοντά στις θέσεις του Βερολίνου, ο Μ. Σχοινάς είπε ότι ο κοινοτικός επίτροπος εξέφρασε προσωπικές απόψεις, οι οποίες δεν ήταν το προϊόν συμφωνίας ούτε με τον πρόεδρο της Κομισιόν, αλλά ούτε και με τους εμπλεκόμενους επιτρόπους.

Οι συζητήσεις συνεχίζονται στο επίπεδο του Eurogroup και η Κομισιόν, εκπροσωπείται από τους επιτρόπους Πιερ Μοσκοβισί και Βάλντις Ντομπρόβσκις, ενώ ο πρόεδρος Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ έχει προσωπική εμπλοκή στο θέμα και βρίσκεται σε συνεχή επαφή με όλες τις ενδιαφερόμενες πλευρές, σημείωσε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν.

Σχετικές ειδήσεις