ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Handelsblatt: Αχτίδα ελπίδας για την Ελλάδα

Handelsblatt: Αχτίδα ελπίδας για την Ελλάδα

Για ελπίδα που γεννήθηκε μέσα από τη συμφωνία του Eurogroup. αλλά και δεσμεύσεις που η Ελλάδα πρέπει να τηρήσει άμεσα κιόλας, κάνει λόγο η γερμανική εφημερίδα Handelsblatt.

«Μια αχτίδα ελπίδας για την Ελλάδα: Η χώρα συμφώνησε στο Eurogroup στην επέκταση του προγράμματος για τέσσερις ακόμη μήνες. Αλλά αυτό δεν έχει γίνει ακόμα. Η επόμενη προθεσμία είναι ήδη το Σάββατο», αναφέρεται στο κεντρικό άρθρο της ηλεκτρονικής σελίδας της Handelsblatt, το οποίο τιτλοφορείται:

«Το Eurogroup ήρθε σε συμφωνία με την Ελλάδα: Ακολουθεί αμέσως η επόμενη προθεσμία».

«Παραδόξως γρήγορα η Ελλάδα και οι Ευρωπαίοι εταίροι της συμφώνησαν στο ζήτημα του χρέους. Συμφώνησαν την Παρασκευή την παράταση του προγράμματος διάσωσης της χώρας για τέσσερις μήνες. Ένα εμπόδιο έχει ακόμη η Αθήνα να ξεπεράσει, προκειμένου να πάρει τα χρήματα: Η κυβέρνηση πρέπει έως τη Δευτέρα να υποβάλει έναν κατάλογο αποδεκτών για τους πιστωτές οικονομικών μεταρρυθμίσεων, με βάση το πρόσφατο πρόγραμμα διάσωσης.

Η Ελλάδα θέλει να ολοκληρώσει με επιτυχία το πρόγραμμα μέχρι τις 30 Ιουνίου –και να ολοκληρώσει τις μεταρρυθμίσεις με επιτυχία. Χωρίς μια τέτοια συμφωνία, η Ελλάδα απειλούνταν σύντομα με μια κατάσταση πτώχευσης.

Η κυβέρνηση του αριστερού Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα είχε μέχρι πρόσφατα επανειλημμένως αρνηθεί να δεχθεί ως αντάλλαγμα για τις οικονομικές της απαιτήσεις μεταρρυθμίσεις λιτότητας», αναφέρει η Handelsblatt.

Σχετικές ειδήσεις