ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Eurogroup: Θρίλερ για γερά νεύρα - Βομβαρδίζουν την Ελλάδα με νέα μέτρα

Eurogroup: Θρίλερ για γερά νεύρα - Βομβαρδίζουν την Ελλάδα με νέα μέτρα

Προσωρινή διακοπή του Eurogroup - Το μεσημέρι της Κυριακής 12 Ιουλίου συνεχίζεται η συνεδρίαση με τους δανειστές να εξωθούν στα άκρα την ελληνική κυβέρνηση ζητώντας ψήφιση νομοσχεδίων μέσα στην επόμενη εβδομάδα και πρωτού κλείσει κάποια συμφωνία - «Βόμβα» από δημοσίευμα της FAS που υποστηρίζει ότι ο Σόιμπλε προτείνει πενταετή έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη-Συνεχής ροή ειδήσεων και πληροφοριών από το Newsbomb.gr και την απεσταλμένη μας στις Βρυξέλλες, Μαρία Γιαχνάκη

ΑΠΟ «ΚΟΣΚΙΝΟ» ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ - TO ΝEWSBOMB.GR ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΤΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ - ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ: ΜΑΡΙΑ ΓΙΑΧΝΑΚΗ

Με πρωτόγνωρες και εκβιαστικές μεθόδους οι δανειστές ωθούν τις καταστάσεις στα άκρα.

Tο Eurogroup διεκόπη λόγω της εμπλοκής που δημιουργήθηκε με το Φινλαδικό πρόβλημα και αποφασίστηκε να συνεχιστεί το μεσημέρι της Κυριακής.

Σύμφωνα με πληροφορίες μέσα από το Eurogroup η συνεδρίαση ως τις 8 ώρα Ελλάδος εξελισσόταν με αργούς ρυθμούς. Οι ουσιαστικές συζητήσεις επί των ειδικών θεμάτων άρχισαν μετά τις 8 ώρα Ελλάδος.

Δύο τα κείμενα που εστάλησαν από τους Θεσμούς: Η αξιολόγηση που αφορά στη σταθερότητα της ευρωζώνης, στη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους και στις χρηματοοικονομικές ανάγκες της Ελλάδας, βάσει του Άρθρου 13 της Συνθήκης του EΜΣ και η αξιολόγηση επί των ελληνικών προτάσεων.

Στις 11:00 ώρα Ελλάδας άρχισε η συνεδρίαση του Euro Working Group ώστε να περάσει η πρόταση της ελληνικής πλευράς από το «μικροσκόπιο» των τεχνικών κλιμακίων - Σε θετική κατεύθυνση τα πρώτα σχόλια των Ευρωπαίων ηγετών για τα μέτρα που προτείνει η Αθήνα, προκειμένου να μπει σε νέο πρόγραμμα και να παραμείνει στο ευρώ - Από τις αποφάσεις που θα ληφθούν σήμερα Σάββατο 11 Ιουλίου θα εξαρτηθεί να θα συγκληθεί η έκτακτη Σύνοδος Κορυφής αύριο Κυριακή.

Σκληρή ήταν η στάση που κράτησε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στο Eurogroup. Ήδη από χθες (10/07)το γερμανικό υπουργείο διαμηνύει ότι η έκβαση της συνεδρίασης είναι ακόμη ανοιχτή - Πληροφορίες από το ίδιο το υπουργείο Οικονομικών κάνουν λόγο για μεγάλη δυσφορία αναφορικά με τις ελληνικές προτάσεις.

To Νewsbomb.gr σε LIVE σύνδεση 24 ώρες το εικοσιτετράωρο

Δείτε εδώ τις αφίξεις των Ευρωπαίων αξιωματούχων στο Eurogroup

Η μάχη στο Eurogroup είναι σκληρή με τη Γερμανική πλευρά να έχει στυλώσει τα πόδια και να θέτει θέμα αξιοπιστίας της ελληνικής κυβέρνησης.

«Η ελληνική κυβέρνηση έχει χάσει την αξιοπιστία της και για να την κερδίσει θα πρέπει να το αποδείξει εμπράκτως».

Ο Μισέλ Σαπέν που στηρίζει την Ελλάδα και αυτός είναι που φρόντισε να συναντηθεί ο Ευκλείδης Τσακαλώτος με τους εκπροσώπους των Βαλτικών χωρών

Οι Ευρωπαίοι υπουργοί ζήτησαν από τον Τσακαλώτο να νομοθετήσουν την επόμενη εβδομάδα για να κερδίσουν δήθεν την εμπιστοσύνη των θεσμών.

Είναι προφανές ότι οι δανειστές επιχειρούν με τον τρόπο αυτό να προκαλέσουν πολιτική εμπλοκή στην κυβέρνηση και να αλλάξουν το κυβερνητικό σχήμα.

Στόχος του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε που είναι και ο «αρχιτέκτονας» του χάους είναι να δημιουργήσει τριγμούς και καταστροφικές συνέπειες για την Ελλάδα.

Την ίδια ώρα σάλο προκάλεσε δημοσίευμα της FAZ που έκανε λόγω για σχέδιο του Σόιμπλε για πενταετές Grexit το οποίο ήταν σε γνώση και της Μέρκελ.

ΟΛΗ Η ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ ΓΙΑ ΤΟ EUROGROUP

ΔΕΙΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ ΟΠΩΣ ΤΟ ΚΑΤΕΓΡΑΨΕ ΤΟ LIVE BLOG ΤΟΥ NEWSBOMB.GR

Σχετικές ειδήσεις