ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ντράγκι: Η πλήρης εφαρμογή του Μνημονίου θα φέρει την ανάπτυξη στην Ελλάδα

Ντράγκι: Η πλήρης εφαρμογή του Μνημονίου θα φέρει την ανάπτυξη στην Ελλάδα

Την ικανοποίησή του για τη συμφωνία που υπέγραψε το καλοκαίρι η Ελλάδα με τους διεθνείς πιστωτές, εξέφρασε ο Μάριο Ντράγκι, τονίζοντας πως αν εφαρμοστεί πλήρως, η χώρας θα μπει και πάλι σε τροχιά ανάπτυξης.

Μιλώντας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, επικεφαλής της ΕΚΤ, δήλωσε χαρακτηριστικά ότι είναι «ευγνώμων που επιτεύχθηκε τελικά η συμφωνία», προσθέτοντας πως «εάν εφαρμοστεί πλήρως, το νέο πρόγραμμα θα θέσει την Ελλάδα σε θέση να αναπτύσσεται και πάλι και να αποκομίσει τα πλήρη οφέλη από τη συμμετοχή στο κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα. Η ΕΚΤ συνέβαλε, σύμφωνα με τις διατάξεις που προβλέπονται στο νομικό πλαίσιο, για τη διαπραγμάτευση του προγράμματος. Επιπλέον, η ΕΚΤ παρακολούθησε από κοντά την παροχή επείγουσας παροχής ρευστότητας από την Τράπεζα της Ελλάδος (ELA) σύμφωνα με τους κανόνες μας, λαμβάνοντας υπόψη την προοπτική της επιτυχούς ολοκλήρωσης των διαπραγματεύσεων σε οποιαδήποτε χρονική στιγμή».

O Ντράγκι επεσήμανε, τέλος, ότι κατά την τελευταία ακρόασή του από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο τον περασμένο Ιούνιο, είχε ζητήσει μία συνολική και δίκαιη συμφωνία για την Ελλάδα, υπογραμμίζοντας ότι η επίτευξη της συμφωνίας ήταν δύσκολη και απαίτησε προσπάθειες από όλους τους εμπλεκόμενους.