ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΔΕΗ: Πτώση πάνω απο 8 % στην κατανάλωση τον Ιούνιο

ΔΕΗ: Πτώση πάνω απο 8 % στην κατανάλωση τον Ιούνιο
Πτώση πάνω απο 8 %, είχε η κατανάλωση ρεύματος τον Ιούνιο σε σχέση με τον αντίστοιχο περυσινό μήνα...

Πτώση πάνω απο 8 %, είχε η κατανάλωση ρεύματος τον Ιούνιο σε σχέση με τον αντίστοιχο περυσινό μήνα, σύμφωνα με τα στοιχεία του Διαχειριστή του Συστήματος Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας.

Συνολικά, η ζήτηση ρεύματος τον Ιούνιο μειώθηκε κατά 8,07 %. Η κατανάλωση ήταν ιδιαίτερα μειωμένη στα ορυχεία (28 %, γεγονός που αποδίδεται επίσης στην απεργία στα λιγνιτωρυχεία της ΔΕΗ) και στο δίκτυο διανομής (νοικοκυριά και μικρομεσαίες επιχειρήσεις, μείωση 9 %) ενώ οι μεγάλοι πελάτες που τροφοδοτούνται από το δίκτυο υψηλής τάσης αύξησαν την κατανάλωση κατά 4 %. Συνολικά στο εξάμηνο Ιανουαρίου - Ιουνίου η κατανάλωση υποχωρεί κατά 2.34 %.

Είναι ενδεικτικό επίσης ότι η παραγωγή ρεύματος από τους λιγνιτικούς σταθμούς, στους οποίους επικεντρώθηκε η απεργία της ΓΕΝΟΠ, μειώθηκε τον Ιούνιο κατά 21 % ενώ οι σταθμοί φυσικού αερίου (στους οποίους περιλαμβάνονται και ιδιωτικές μονάδες, που λειτουργούσαν κανονικά) αύξησαν την παραγωγή τους κατά 28 %. Αυξημένη κατά 30 % ήταν και η παραγωγή των Ανανεώσιμων Πηγών, κυρίως εξαιτίας του γεγονότος ότι η ΔΕΗ αναγκάστηκε να αυξήσει τη χρήση των υδροηλεκτρικών για να υποκαταστήσει μέρος της λιγνιτικής παραγωγής που έλειπε.

Πηγή: www.newscode.gr

TAGS