ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Δάνεια, χρέη, πλειστηριασμοί: Όσα πρέπει να γνωρίζουν οι οφειλέτες

Δάνεια, χρέη, πλειστηριασμοί: Όσα πρέπει να γνωρίζουν οι οφειλέτες

Το μεγαλύτερο μέρος των Ελλήνων μπορεί να χρωστά σε δημόσιο και τράπεζες, ωστόσο στις περισσότερες περιπτώσεις δεν ξέρει πώς να αντιμετωπίσει ή να «ρυθμίσει» τα χρέη του με σωστό τρόπο, ώστε να μην βρεθεί «προ των πυλών» ενδεχόμενης κατάσχεσης ή πλειστηριασμού.

Ο ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΑΛΥΕΙ ΣΤΟ NEWSBOMB.GR ΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΤΑ ΥΠΕΡΧΡΕΩΜΕΝΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ ΝΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΟΥΝ ΤΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΕΚΚΡΕΜΟΤΗΤΕΣ-ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΚΑΤΣΕΛΗ

Συνέντευξη στην Αμέλια Αναστασάκη

ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ

«Η πρώτη κατοικία τελικά δεν προστατεύεται, όπως νομίζουν οι περισσότεροι ιδιοκτήτες ακινήτων, ενώ οι πλειστηριασμοί θεωρητικά τουλάχιστον μπορεί να γίνουν κανονικά», λέει στο Newsbomb.gr, ο δικηγόρος Δημήτρης Αναστασόπουλος, ενώ προσθέτει ότι δεν υπάρχει επαρκή γνώση και ενημέρωση για τα χρέη και τις οφειλές τους.

«Βασικά δικαιώματα και έννοιες πολλοί δεν τα γνωρίζουν. Η κοινωνία δεν φρόντισε να ενημερώσει τον κόσμο για το πολύπλοκο σύστημα που υπάρχει, και μέσα από το οποίο οι πολίτες πρέπει να έχουν σε πρώτο πλάνο το νομικό τους 'οπλοστάσιο' για την δική τους προστασία», αναφέρει με νόημα στο Newsbomb.gr, ο δικηγόρος, Δημήτρης Αναστασόπουλος.

Ο δικηγόρος, Δημήτρης Αναστασόπουλος παραθέτει στο Newsbomb.gr, τα υπέρ και τα κατά του Νόμου Κατσέλη, ενώ προσθέτει ότι «ο συγκεκριμένος νόμος δεν είναι για όλους».

Σχετικές ειδήσεις