ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Οδυσσέας Αθανασίου - CEO Lamda Development: Όσο καθυστερεί το έργο χάνονται χιλιάδες θέσεις εργασίας

Οδυσσέας Αθανασίου - CEO Lamda Development: Όσο καθυστερεί το έργο χάνονται χιλιάδες θέσεις εργασίας

Επένδυση Ελληνικό: Τι λέει ο CEO της Lamda για την απίστευτη καθυστέρηση στην υλοποίηση του έργου - «Έχουν περάσει 3 χρόνια από την υπογραφή της σύμβασης και ακόμα δεν έχει ξεκινήσει η διαδικασία», αναφέρει ο κ. Οδυσσέας Αθανασίου

Η LAMDA DEVELOPMENT ΑΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΠΟΙΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΔΕΝ ΠΡΟΧΩΡΑ Η ΕΠΕΝΔΥΣΗ - «ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΘΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ 10.000 ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ» ΤΟΝΙΖΕΙ Ο ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ

Σε μια συνέντευξη εφ' όλης της ύλης στο Action 24 ο κ. Αθανασίου ξεκαθαρίζει ότι η Lamda, παρά τις καθυστερήσεις δεν ήθελε και δεν θέλει να επιδοθεί σε κανέναν χαρτοπόλεμο ανακοινώσεων.

Τονίζει ότι η επένδυση στο Ελληνικό είναι κάτι παραπάνω από... επένδυση: «Είναι ένα έργο εθνικής εμβέλειας, εθνικού σκοπού στο οποίο μπορούν να μετάσχουν όλες οι εταιρείες της χώρας, πχ. κατασκευαστικές, τσιμέντων, ενέργειας, υποδομών...» και προσθέτει: «Οι αξίες των περιουσιών των κατοίκων των όμορων δήμων θα αυξηθούν θεαματικά, καθώς θα βρίσκονται δίπλα στο μεγαλύτερο παράκτιο πάρκο στον κόσμο και δίπλα σε ένα από τα πιο σύγχρονα σε υποδομές και περιβαλλοντική ευαισθησία, έργα διεθνώς».

Ξεκαθαρίζει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ότι η εταιρεία είναι έτοιμη να ξεκινήσει το έργο, άμεσα.

O κ. Αθανασίου κρούει τον κώδωνα του κινδύνου: «Κάθε μέρα που περνάει καθυστερεί τη δημιουργία δεκάδων χιλιάδων θέσεων εργασίας και η ανάπτυξη που θα φέρει 1 εκατ. τουρίστες υψηλού επιπέδου τον χρόνο και νέο πλούτο. Για να καταλάβετε το μέγεθος του προβλήματος από την καθυστέρηση, εμείς πήραμε 1.500 βιογραφικά σε 2 μέρες το Σεπτέμβριο του 2016 όταν πέρασε η σύμβαση από τη Βουλή...».

Όπως είπε ο κ. Αθανασίου «με το καλημέρα της επένδυσης θα ανοίξουν 10.000 θέσεις εργασίας και μακροπρόθεσμα θα φτάσουν τις 70.000!»

Αναφερόμενος στα ψηλά κτήρια τόνισε ότι κάθε ψηλό κτήριο ισοδυναμεί με 15 εξαώροφες πολυκατοικίες. «Φαντάζεστε πόσο ελεύθερο χώρο αφήνει αυτό για δημιουργία χώρων πρασίνου και απρόσκοπτης θέας;» και συνέχισε λέγοντας: «η σύγχρονη αρχιτεκτονική είναι ταυτισμένη με ψηλά κτήρια τοπόσημα από τη Μαδρίτη ως το Μιλάνο, από το Λονδίνο έως το Παρίσι. Η Γαλλία, η Ιταλία και η Ισπανία δεν έχουν σεβαστεί την πολιτιστική τους κληρονομία;».

Παρακολουθήστε τη συνέντευξη του κ. Οδυσσέα Αθανασίου

Διαβάστε εδώ όλες τις εξελίξεις για το Ελληνικό

Σχετικές ειδήσεις