Άνοιξε το Taxisnet: Οι φόροι – φωτιά που θα πληρώσουμε φέτος

Άνοιξε το Taxisnet: Οι φόροι – φωτιά που θα πληρώσουμε φέτος

Το Taxisnet «άνοιξε» τις πύλες του και ο χρόνος τρέχει πλέον για την υποβολή των φετινών φορολογικών δηλώσεων από 6,2 εκατομμύρια φορολογουμένους.

Στις φετινές δηλώσεις, οι φορολογούμενοι θα δουν τα εισοδήματα που απέκτησαν το 2017 καθώς και τις ηλεκτρονικές πληρωμές που πραγματοποίησαν το περασμένο έτος.
Για τους μισθωτούς, τους συνταξιούχους και τους αγρότες οι δαπάνες αυτές αποτελούν το «κλειδί» που θα χρησιμοποιήσουν για να κλειδώσουν την έκπτωση φόρου 1.900-2.100 ευρώ, η οποία οδηγεί σε έμμεσο αφορολόγητο όριο εισοδήματος.

Οι σύζυγοι και φέτος θα υποβάλουν υποχρεωτικά κοινή φορολογική δήλωση. Όσοι επιθυμούν ξεχωριστή βεβαίωση φόρου ή επιστροφή φόρου (χωρίς συμψηφισμούς χρεωστικού και πιστωτικού υπολοίπου μεταξύ των συζύγων) μπορούν να υποβάλουν αίτηση στην Εφορία για διαχωρισμό της οφειλής από το 2019 όπου θα έχουν τη δυνατότητα υποβολής ξεχωριστής δήλωσης.

Οι φόροι που θα κληθούν να πληρώσουν φέτος τα νοικοκυριά είναι σχεδόν αμετάβλητοι σε σχέση με πέρυσι. Ωστόσο, στο νέο έντυπο Ε1 της δήλωσης υπάρχουν «μυστικοί» κωδικοί που μπορεί να κρύβουν έξτρα φόρους.

Αξίζει να σημειωθει πως το ραντεβού με την Εφορία λήγει κανονικά στις 30 Ιουνίου ενώ και ο φετινός λογαριασμός θα εξοφληθεί σε τρεις ίσες διμηνιαίες δόσεις, εκ των οποίων η πρώτη θα πρέπει να καταβληθεί μέχρι τις 31 Ιουλίου 2018.