ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κοντά σε Ελληνο-ελβετική συμφωνία για τη φορολόγηση των καταθέσεων

Κοντά σε Ελληνο-ελβετική συμφωνία για τη φορολόγηση των καταθέσεων

Στην τελική ευθεία μπαίνει η συμφωνία για την φορολόγηση των καταθέσεων Ελλήνων στην Ελβετία, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του ΥΠΟΙΚ.

Ειδικότερα, όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Οικονομικών, την Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου, πραγματοποιήθηκε στη Βέρνη συνάντηση μεταξύ των αντιπροσωπειών της Ελλάδας και της Ελβετίας, με επικεφαλής τους Γενικούς Γραμματείς των Υπουργείων Οικονομικών των δύο χωρών, κ.κ. Η. Πλασκοβίτη και M. Ambuhl, με στόχο την προώθηση διμερούς συμφωνίας για τη φορολογική αντιμετώπιση των καταθέσεων Ελλήνων φορολογούμενων στις ελβετικές τράπεζες.

Η υπό κατάρτιση συμφωνία θα βασίζεται στο πλαίσιο συμφωνιών που ήδη υπεγράφησαν μεταξύ Ελβετίας-Ηνωμένου Βασιλείου και Ελβετίας-Ο.Δ. Γερμανίας, με στόχο να περιοριστεί σημαντικά το χρονικό διάστημα που απαιτείται για την ολοκλήρωσή της (οι διαπραγματεύσεις με Η.Β. και Ο.Δ.Γ. ξεκίνησαν την άνοιξη του 2010 και η υπογραφή έλαβε χώρα τον Σεπτέμβριο του 2011), λαμβανομένων υπόψη των ειδικών χαρακτηριστικών της ελληνικής φορολογικής νομοθεσίας.

Διαβάστε περισσότερα στο www.newscode.gr