Λήξη χρόνου για τους μεγαλοοφειλέτες

Λήξη χρόνου για τους μεγαλοοφειλέτες

Λήγει σήμερα το τελεσίγραφο του υπουργείου Οικονομικών προς τους μεγαλοοφειλέτες του Δημοσίου για να εξοφλήσουν ή να ρυθμίσουν τις οφειλές τους.

Για όποιον δεν προσέλθει στις εφορίες, το υπουργείο έχει ξεκαθαρίσει ότι θα δημοσιοποιηθούν τα στοιχεία του σε σχετική λίστα που θα αναρτηθεί στην ηλεκτρονική σελίδα του.

Συγκεκριμένα μέχρι σήμερα Πέμπτη, 24 Νοεμβρίου 2011, έχουν κληθεί φυσικά πρόσωπα με ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο μεγαλύτερες των 150.000 ευρώ, να προσέλθουν στην αρμόδια ΔΟΥ τους και να καταβάλουν ή να ρυθμίσουν τις εκκρεμότητές τους, προκειμένου -όπως υπογραμμίζεται- να μην συμπεριληφθούν στη σχετική λίστα των οφειλετών φυσικών προσώπων που θα δημοσιευθεί στην ηλεκτρονική σελίδα του υπουργείου Οικονομικών, σύμφωνα με τον ν. 3943/201 και την Υ.Α. 1185/2011.

Σύμφωνα με το ΥΠΟΙΚ, «η δημοσίευση των προαναφερθέντων στοιχείων επιβάλλεται για λόγους δημοσίου συμφέροντος και αναμένεται να συμβάλει σημαντικά στη συλλογή των εσόδων και στην εμπέδωση της εμπιστοσύνης μεταξύ της φορολογικής Αρχής και των φορολογουμένων μέσω της προώθησης της διαφάνειας».