ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ο Ομπάμα καλεί τους Ευρωπαίους να δράσουν τώρα

Ο Ομπάμα καλεί τους Ευρωπαίους να δράσουν τώρα

Νέα έκκληση για άμεση δράση απεύθυναν προς την Ευρώπη οι ΗΠΑ , με δηλώσεις του εκπροσώπου του Λευκού Οίκου, Τζέι Κάρνεϊ.

Με αφορμή την συνάντηση του προέδρου των ΗΠΑ με αξιωματούχους της Ε.Ε. στην Ουάσιγκτον, ο κ. Κάρνεϊ σημείωσε μεταξύ άλλων ότι: «Η Ευρώπη έχει και τους πόρους και την ικανότητα να αντιμετωπίσει το θέμα και πρέπει να δράσει αποφασιστικά και οριστικά για την επίλυση αυτού του προβλήματος». Υπογράμμισε επίσης ότι θα είναι το μήνυμα που θα μεταφέρει ο Μπαράκ Ομπάμα στις επαφές του.

Υπενθυμίζεται ότι ο Μπάρακ Ομπάμα και η επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Χίλαρι Κλίντον υποδέχονται σήμερα στην Ουάσινγκτον τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Χέρμαν βαν Ρομπάι, τον επικεφαλής της Κομισιόν Ζοζέ Μπαρόζο και την επικεφαλής διπλωματίας της ΕΕ Κάθριν Άστον.

Σύμφωνα με το Reuters, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης θα ακολουθήσουν δηλώσεις από τον Αμερικανό πρόεδρο και τους Ευρωπαίους αξιωματούχους όπου ο Ομπάμα αναμένεται να επαναλάβει για ακόμη μια φορά την πεποίθησή του πως οι Ευρωπαίοι ηγέτες μπορούν να χειριστούν επιτυχώς την κρίση χρέους αν επιδείξουν την κατάλληλη πολιτική βούληση.