ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μηταράκης: «Οι συντάξεις θα εκδίδονται αυθημερόν»

Μηταράκης: «Οι συντάξεις θα εκδίδονται αυθημερόν»
«Η ψηφιακή και άμεση έκδοση των συντάξεων αποτελεί μία από τις βασικές προτεραιότητες της κυβέρνησης" είπε χαρακτηριστικά
EUROKINISSI

Αλλαγές στο νόμο Κατρούγκαλου προανήγγειλε ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Νότης Μηταράκης, ενώ τόνισε πως θα γίνεται πλέον, άμεση έκδοση των συντάξεων.

Αναλυτικότερα, μιλώντας στο Σκάι τόνισε πως «θα υπάρξουν αρκετές αλλαγές στον νόμο Κατρούγκαλου προς μία αναλογικότερη απόδοση συντάξεων παράλληλα με την επίτευξη της μείωσης των εισφορών, μέτρα που αποτελούν βασικό μέρος του πακέτου ελάφρυνσης της μεσαίας τάξης και ενίσχυσης της απασχόλησης».

Επιπλέον επεσήμανε πως «Η ψηφιακή και άμεση έκδοση των συντάξεων αποτελεί μία από τις βασικές προτεραιότητες της κυβέρνησης. Συγκεκριμένα, όπως τόνισε ο ίδιος ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, μέχρι τον Ιούνιο του 2020, το 1/3 των συντάξεων θα εκδίδεται ψηφιακά, αυτόματα και αυθημερόν».

Πρόσθεσε πως το ασφαλιστικό είναι ένα αρκετά δύσκολο χαρτοφυλάκιο.

Τέλος, ανέφερε πως υπάρχουν κάποιες ειδικές κατηγορίες συντάξεων που δεν εκδίδονται, εξαιτίας της έλλειψης των απαραίτητων εγκυκλίων και «αυτή η κατάσταση είναι κάτι που η κυβέρνηση επιθυμεί να αλλάξει άμεσα».

Σημειώνεται πως στο σχέδιο που εξήγγειλε χθες ο νέος υπουργός Γιάννης Βρούτσης, συμπεριλαμβάνεται η “e-sidaxi” που θα βασιστεί σε μια μορφή λειτουργίας όπως αυτή του Taxis.

Έτσι οι ασφαλισμένοι θα βλέπουν την απόφαση με το ποσό της σύνταξης, μόλις ολοκληρώσουν την ηλεκτρονική υποβολή της αίτησης, όπως συμβαίνει με το Τaxis.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης

Βρούτσης: «Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα για τις ευάλωτες ομάδες»

Μιχαηλίδου: «Eπίδομα για κάθε νέο παιδί»

Σχετικές ειδήσεις