ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Συμφωνία Ρέσλερ – Χρυσοχοΐδη για επενδυτική τράπεζα στην Ελλάδα

Συμφωνία Ρέσλερ – Χρυσοχοΐδη για επενδυτική τράπεζα στην Ελλάδα

To Βερολίνο επισκέφθηκε την Τρίτη ο υπουργός Ανάπτυξης Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και πραγματοποίησε επαφές με αντικείμενο τις επενδύσεις στην Ελλάδα.

Στο πλαίσιο αυτό πραγματοποίησε συνάντηση με τον Σύνδεσμο Γερμανικών Βιομηχανιών, στην οποία συμμετείχε ο γερμανός υπ. Οικονομίας Ρέσλερ, ο υφυπουργός Εξωτερικών Χόγερ αλλά και εκπρόσωποι μεγάλων γερμανικών επιχειρήσεων.

Με τον Ρέσλερ συναντήθηκε και κατ΄ιδίαν και συμφώνησαν η γερμανική επενδυτική Τράπεζα KfW με την ΕΤΕ να βοηθήσει στη χρηματοδότηση επενδύσεων μέσω τράπεζας που θα ιδρυθεί στην Ελλάδα.

Στόχος είναι να δοθεί εκ νέου η δυνατότητα στην ελληνική οικονομία για την πραγματοποίηση επενδύσεων, για όσο χρόνο η χώρα θα απέχει από τις χρηματαγορές, δήλωσε ο γερμανός Υπουργός Οικονομίας Φίλιπ Ρέσλερ μετά τη συνάντησή του με τον έλληνα ομόλογό του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη .

Συνομιλίες με τις τράπεζες για ένα χρονοδιάγραμμα όσον αφορά τη ίδρυση της τράπεζας επενδύσεων προγραμματίζονται για την 21η Δεκεμβρίου, δήλωσε ο Χρυσοχοΐδης.

Η KfW και η ΕΤΕ αναμένεται να διαθέσουν την τεχνογνωσία τους, δήλωσε ο Ρέσλερ.

Οι τεχνικές λεπτομέρειες όμως για την ίδρυση της τράπεζας δεν έχουν ακόμα αποσαφηνιστεί. Η πρόταση ήταν να χρησιμοποιηθούν χρήματα από τα διαρθρωτικά ταμεία της ΕΕ, πρόσθεσε ο Ρέσλερ.

Όσον αφορά το ζήτημα απλήρωτων λογαριασμών γερμανικών εταιριών από πλευράς Ελλάδας, ο αντικαγκελάριος δήλωσε: «Ευελπιστούμε ότι αυτά τα προβλήματα θα επιλυθούν το ταχύτερο δυνατό».