ΤΡΑΠΕΖΕΣ

Συνεδριάζει το ΤΧΣ για τις λεπτομέρειες στον περιορισμό της κίνησης κεφαλαίων

Συνεδριάζει το ΤΧΣ για τις λεπτομέρειες στον περιορισμό της κίνησης κεφαλαίων

Συνεδριάζει αυτή την ώρα το ΤΧΣ ώστε να ορίσει τις λεπτομέρεις και για να προετοιμασθεί το σύστημα για την επιβολή περιορισμών στην κίνηση κεφαλαίων, όπως αποφάσισε το Συμβούλιο Συστημικής Ευσταθείας που συνεδρίασε νωρίτερα υπό τον υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη.

Την ίδια ώρα οι εξελίξεις είναι καταλυτικές. Ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τζακ Λιου κάλεσε τους Ευρωπαίους υπουργούς Οικονομικών και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο να συνεχίσουν να εργάζονται από κοινού για μια "βιώσιμη λύση" για την Ελλάδα και την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας εντός της ευρωζώνης.

Ο Τζακ Λιού μίλησε τηλεφωνικά χθες, Σάββατο, με κορυφαίους αξιωματούχους, μεταξύ των οποίων οι υπουργοί Οικονομικών της Γερμανίας και της Γαλλίας και η διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών.

Σ' αυτές τις τηλεφωνικές επαφές, ο αμερικανός υπουργός είπε ότι είναι "σημαντικό για όλες τις πλευρές να συνεχίσουν να εργάζονται για την επίτευξη μιας λύσης, περιλαμβανομένης μιας συζήτησης για ενδεχόμενη ελάφρυνση του χρέους της Ελλάδας, στο διάστημα έως το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου", προστίθεται στην ανακοίνωση.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων