Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Εξοικονομώ - αυτονομώ»: Ποια τα κριτήρια - Πώς να κάνετε την αίτηση

Ελένη Κολιοφούτη Ελένη Κολιοφούτη

Εξοικονομώ - αυτονομώ: Στο Mega μίλησε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Πιστοποιημένων Ενεργειακών Επιθεωρητών, Κωνσταντίνος Λάσκος, για το πρόγραμμα «Εξοικονομώ», τις παροχές και τις προϋποθέσεις ένταξης.

Σύμφωνα με τον κ. Λάσκο, το νέο αυτό πρόγραμμα είναι αναβαθμισμένο και πιο αυστηρό, αλλά ταυτόχρονα επιχορηγεί μεγαλύτερα ποσά. Οι επιχορηγήσεις καλύπτουν εργασίες, όπως η αντικατάσταση κουφωμάτων, τα φωτοβολταϊκά, οι φορτιστές ηλεκτρικών οχημάτων, ο έξυπνος φωτισμός και η αναβάθμιση ασανσέρ – φωτισμού στις πολυκατοικίες.

Για να ενταχθεί κάποιος στο πρόγραμμα, πρέπει να επικοινωνήσει με τον ενεργειακό επιμελητή, να δει κατά πόσο καλύπτονται οι ελάχιστες απαιτήσεις του προγράμματος για να μπορέσει να ενταχθεί, οι οποίες είναι η ύπαρξη κύριας κατοικίας και οι απαραίτητες νομιμοποιήσεις για τυχόν αυθαιρεσίες. Στη συνέχεια ο επιμελητής κάνει την αυτοψία και παρουσιάζει τις εναλλακτικές του προγράμματος.

Η διαδικασία αυτή κοστίζει, ωστόσο τα έξοδα του μηχανικού καλύπτονται από το πρόγραμμα.

Ακόμα, αν κάποιος έχει μπει στο πρόγραμμα στο παρελθόν, έχει τη δυνατότητα επανένταξης, απλώς δεν του επιχορηγούνται οι ίδιες εργασίες.

«Το ‘εξοικονομώ’ είναι προάγγελος του επόμενου προγράμματος που θα ανοίξει το φθινόπωρο», κατέληξε ο κ. Λάσκος.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός -«Βόμβα» Σαρηγιάννη στο Newsbomb.gr: Oύτε 7, ούτε 14 Δεκέμβρη -Τότε θα γίνει άρση lockdown