ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Δήμος Βέροιας-Νάουσας: Καυσόξυλα σε δημότες

Δήμος Βέροιας-Νάουσας: Καυσόξυλα σε δημότες

Πρωτοβουλίες για να ζεσταθούν οι πολίτες που ανήκουν στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες ανέλαβαν και ξεκίνησαν να υλοποιούν οι Δήμοι Νάουσας και Βέροιας (νομός Ημαθίας) στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, λίγο πριν από την έλευση του χειμώνα.

Ο Δήμος Νάουσας συνεχίζει και φέτος, για δεύτερη χρονιά, τη διανομή καυσόξυλων στους δημότες από το δημοτικό δάσος, με στόχο την κάλυψη των αναγκών θέρμανσης για τη χειμερινή περίοδο 2013-2014, δήλωσε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο δήμαρχος Αναστάσιος Καραμπατζός.

Η διανομή στους δικαιούχους, η οποία εντάσσεται στις δράσεις κοινωνικής πολιτικής του Δήμου Νάουσας, γίνεται με την εποπτεία της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος του Δήμου, σύμφωνα με τη διαδικασία και το πρόγραμμα που έχει ανακοινωθεί και αναρτηθεί στην είσοδο του Δημαρχείου.

Φέτος, σύμφωνα με τον κ. Καραμπατζό, 600 οικογένειες θα πάρουν καυσόξυλα, ενώ, πέρυσι, από τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία ωφελήθηκαν 530 οικογένειες. Κάθε οικογένεια παίρνει πέντε τόνους ξύλα και η συνολική αξία είναι 170 ευρώ (χωρίς τον ΦΠΑ).

Η τιμή έχει οριστεί από την αρμόδια Επιτροπή του Δήμου και καλύπτει μόνο τα έξοδα υλοτόμησης, μεταφοράς στους δασικούς δρόμους απ' όπου παραλαμβάνονται από τους δικαιούχους και οργάνωσης της διάθεσης των καυσόξυλων, χωρίς κανένα κέρδος για το Δήμο, διευκρίνισε ο κ. Καραμπατζός.

Η διάθεση της ξυλείας - η οποία ξεκίνησε στις 18 Σεπτεμβρίου και θα συνεχιστεί και τον Οκτώβριο - στους δικαιούχους γίνεται χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα και στα βασικά κριτήρια επιλογής των δικαιούχων περιλαμβάνεται το εισόδημα (ατομικό μέχρι 4.500 ευρώ και οικογενειακό μέχρι 7.000 ευρώ).