ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ομολογία Δραγασάκη: Δεν μπορεί να υπάρξει μεγάλη απομείωση του ελληνικού χρέους

Ομολογία Δραγασάκη: Δεν μπορεί να υπάρξει μεγάλη απομείωση του ελληνικού χρέους

Το πολιτικό χαρτί στο οποίο ποντάρει ο Αλέξης Τσίπρα φαίνεται πως είναι πια καμμένο: Η ίδια η κυβέρνηση παραδέχεται ότι το θέμα της αναδιάρθρωσης του χρέους έχει παραπεμφθεί στις καλένδες.

Στην παραδοχή ότι η απομείωση του χρέους θα συζητηθεί από το 2018 και …βλέπουμε προχώρησε ο ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης.

Μάλιστα από τα λόγια του καταδεικνύεται ότι το όλο εγχείρημα δεν θα έχει αποτέλεσμα, αφού και οι δανειστές είναι το ίδιο υπερχρεωμένοι με την Ελλάδα.

«Ακόμα και την καλύτερη λύση να πετύχουμε, έχουμε την ιδιαιτερότητα ότι οι δανειστές μας είναι και οι ίδιοι υπερχρεωμένοι. Δεν θεωρώ εύκολο λοιπόν να υπάρξει μεγάλη απομείωση του χρέους χωρίς και οι άλλες χώρες που αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα να έχουν και την ανάλογη μεταχείριση», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Δραγασάκης κατά τη διάρκεια παρέμβασής του στην Υποεπιτροπή της Επιτροπής Οικονομικών που διερευνά το θέμα της απομείωσης του ελληνικού χρέους.

«Άρα πρέπει να έρθουμε σε ένα καλύτερο επίπεδο και να διεκδικήσουμε από κοινού την αντιμετώπιση του, ώστε να υπάρξει μια πανευρωπαϊκή λύση που θα τους αφορά όλους», είπε - μεταξύ άλλων - ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

Σχετικές ειδήσεις