ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στη μάχη της... υπογραφής οι υποψήφιοι της ΝΔ - «Σφίγγα» ο Μεϊμαράκης

Στη μάχη της... υπογραφής οι υποψήφιοι της ΝΔ - «Σφίγγα» ο Μεϊμαράκης

Τρία εικοσιτετράωρα πριν τη λήξη της προθεσμίας για την υποβολή υποψηφιοτήτων για την αρχηγία της Νέας Δημοκρατίας αρχίζει να... ξεκαθαρίζει το τοπίο, με το ενδιαφέρον – πλέον - να στρέφεται στη μάχη της... υπογραφής!

Η χθεσινή (29/09/2015) τοποθέτηση του προέδρου του κόμματος, Βαγγέλη Μεϊμαράκη, ο οποίος εξέφρασε με ήπιο τόνο τους προβληματισμούς του για την υποψηφιότητα, δείχνει πως - εκτός συγκλονιστικού απροόπτου - ο ίδιος θα είναι η τέταρτη υποψηφιότητα.

«Οι ανακοινώσεις για μία τέτοια απόφαση δεν είναι απλά μία ανακοίνωση, αλλά πρόκειται για μία συνολική πολιτική πρόταση με υπογραφές. Το σκέφτομαι πάρα πολύ σοβαρά και θα ανακοινώσω την απόφασή μου όταν εγώ θα το κρίνω», σημείωσε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, προσερχόμενος στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας.

Την ίδια ώρα, συνεργάτες του κ. Μεϊμαράκη τόνιζαν πως σε περίπτωση υποψηφιότητάς του δεν θα υπογράψουν βουλευτές, περιφερειάρχες ή αντιπεριφερειάρχες, «καθώς ο ίδιος γνωρίζει πως αυτές οι διαδικασίες αφήνουν τριβές. Αν τελικά είναι υποψήφιος και εκτιμώντας ότι τότε θα εκλεγεί πρόεδρος, έχει αποφασίσει να μην υπογράψουν την υποψηφιότητά του βουλευτές, περιφερειάρχες ή αντιπεριφερειάρχες».

Δεν βρίσκει τις 50 υπογραφές ο Γεωργιάδης!

Μεγάλη δυσκολία στην εξεύρεση των αναγκαίων 50 υπογραφών μελών της Πολιτικής Επιτροπής αντιμετωπίζει ο Άδωνις Γεωργιάδης, με αποτέλεσμα η υποψηφιότητά του να είναι «στον αέρα»!

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του Newsbomb.gr, ο τέως υπουργός, του οποίου η υποψηφιότητα στηρίζεται απ’ τα περισσότερα ΜΜΕ της διαπλοκής, μέχρι τώρα έχει συγκεντρώσει περί τις 15 υπογραφές, ενώ προσδοκά ότι μπορεί να συγκεντρώσει μόλις 10 ακόμα.

Δηλαδή περίπου τις μισές από όσες απαιτούνται για να γίνει αποδεκτή η υποψηφιότητά του απ’ την Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή!

Μάλιστα – κατά τις ίδιες πληροφορίες, παρά τα περί του αντιθέτου λεγόμενα και θρυλούμενα, την υποψηφιότητά του δεν την στηρίζει ούτε ο στενός φίλος του, Μάκης Βορίδης.

Ο κ. Βορίδης, όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, στηρίζει άλλον υποψήφιο.

Ο Μάκης Βορίδης, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA, ξεκαθάρισε ότι ο ίδιος δεν πρόκειται να είναι υποψήφιος για την προεδρία της ΝΔ, επισημαίνοντας πως «δεν στηρίζει τον Άδωνι Γεωργιάδη», αν και δεν αποκάλυψε ποιον επιθυμεί να ηγηθεί της «γαλάζιας» παράταξης.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως η απόφαση του κ. Γεωργιάδη ήταν καθαρά δική του και δεν το συζήτησε μαζί του.

Μάχη της υπογραφής για Μητσοτάκη - Τζιτζικώστα

Την ίδια ώρα στο στρατόπεδο των άλλων δύο υποψηφίων όλο το βάρος έχει ριχτεί στη μάχη για τη συγκέντρωση των απαιτούμενων 50 υπογραφών.

Τη σιγουριά τους για τις υπογραφές που απαιτούνται εκφράζουν συνεργάτες του Απόστολου Τζιτζικώστα, καθώς σε συνομιλίες τους δηλώνουν ανοιχτά ότι ο 37χρονος γαλάζιος Περιφερειάρχης έχει ήδη συγκεντρώσει 80 υπογραφές, σημειώνοντας ότι πλέον επιχειρεί να ανεβάσει περαιτέρω τον πήχη.

Στο στρατόπεδο του Κυριάκου Μητσοτάκη επικρατεί «σιγήν ιχθύος», καθώς η μάχη της υπογραφής γίνεται χωρίς την αρωγή της αδερφής του, Ντόρας Μπακογιάννη, ενώ δεν μπαίνουν σε συζητήσεις για συγκεκριμένα νούμερα.

Σχετικές ειδήσεις