ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Α. Διαμαντοπούλου: Να λάβει τα μέτρα η κυβέρνηση Παπαδήμου

Α. Διαμαντοπούλου: Να λάβει τα μέτρα η κυβέρνηση Παπαδήμου

Στην ανάγκη η κυβέρνηση Παπαδήμου να ολοκληρώσει το έργο της αναφέρθηκε η υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου.

Σε συνέντευξή της στον ΑΝΤ1, η κ. Διαμαντοπούλου τόνισε ότι η κυβέρνηση «δεν γίνεται να δράσει με το μαχαίρι στο λαιμό», καθώς θα πρέπει να ολοκληρώσει το έργο της, ανεξάρτητα από την ημερομηνία εκλογών και τις υπόλοιπες δεσμεύσεις.

Επίσης, υποστήριξε ότι τα μέτρα που θα πρέπει να εμπεριέχει η νέα δανειακή σύμβαση, θα πρέπει να τα λάβει η κυβέρνηση Παπαδήμου.

Αναφερόμενη στα εσωκομματικά του ΠΑΣΟΚ, η κ. Διαμαντοπούλου υποστήριξε ότι κατά το Πολιτικό Συμβούλιο, που θα διεξαχθεί αυτήν την εβδομάδα, ο κ. Παπανδρέου θα πρέπει «με καθαρό τρόπο» να θέσει σε εξέλιξη όλες τις διαδικασίες, ενώ όπως υπογράμμισε, οι αποφάσεις θα πρέπει να ληφθούν από τα συλλογικά όργανα του κόμματος κι όχι από ένα πρόσωπο, τον αρχηγό.

Παράλληλα, τάχθηκε υπέρ ενός ανασχηματισμού της κυβέρνησης, επισημαίνοντας ότι ο κ. Παπαδήμος, ως πρωθυπουργός, θα πρέπει να προβεί σε όλες τις απαραίτητες αλλαγές.

Μάλιστα, υποστήριξε ότι η συναίνεση των τριών πολιτικών αρχηγών δεν είναι προαπαιτούμενο, καθώς και οι τρεις συμφώνησαν ότι το έργο της κυβέρνησης είναι «συγκεκριμένο και πρέπει να ολοκληρωθεί».