ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το παρασκήνιο στην επιτροπή για τη Novartis: Καμία άλλη αναβολή - Ο λόγος πια στη φρουρά της Βουλής

Το παρασκήνιο στην επιτροπή για τη Novartis: Καμία άλλη αναβολή - Ο λόγος πια στη φρουρά της Βουλής

Σε καμία νέα αναβολή της επιτροπής της βουλής για την διερεύνηση της υπόθεσης της Novartis δεν προτίθεται να συναινέσει η κυβερνητική πλειοψηφία και για αυτό το λόγο οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας δεν θα κάνουν, όπως λένε, το χατίρι στον ΣΥΡΙΖΑ. Την επόμενη φορά – κατά πάσα πιθανότητα την ερχόμενη Τρίτη – που θα επιχειρήσει εκ νέου η επιτροπή να συνεδριάσει, θα λάβουν μέτρα ώστε να μην μπουν στην αίθουσα Πολάκης και Τζανακόπουλος που εξαιρέθηκαν από την όλη διαδικασία. 

«Δεν μπορούμε άλλο να αυτοεξευτελίζεται η επιτροπή με συνεχείς αναβολές» λένε οι περισσότεροι από τα τους βουλευτές της συμπολίτευσης και για αυτό το λόγο συντείνουν στην ίδια άποψη: Θα πράξουμε ό,τι προβλέπεται από τον κανονισμό της βουλής και θα κληθούν οι υπάλληλοι του κοινοβουλίου να εφαρμόσουν τα μέτρα που προβλέπονται. Σε μια τέτοια περίπτωση θεωρείται βέβαιο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα αντιδράσει έντονα και δεν αποκλείεται να κινητοποιήσει βουλευτές του, έτσι ώστε εκείνη την ώρα να βρίσκονται έξω από την αίθουσα της βουλής διαμαρτυρόμενοι για την απόφαση.

Η κυβερνητική πλειοψηφία θεωρεί πως η αξιωματική αντιπολίτευση δεν θέλει επί της ουσίας να προχωρήσει η έρευνα σε βάθος για την Novartis και για το κατά πόσο ο Δημ. Παπαγγελόπουλος εμπλέκεται ή όχι στην υπόθεση.

Άλλωστε, σε μια κίνηση αντεπίθεσης ο Δημήτρης Τσοβόλας, συνήγορος του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, ζήτησε την εξαίρεση τεσσάρων βουλευτών (τριών από τη ΝΔ και ενός από το ΚΙΝΑΛ) σε μια προσπάθεια, όπως πιστεύει η κυβερνητική παράταξη, να καθυστερήσει περεταίρω η έρευνα μιας και δίπλα από την αίθουσα που γινόταν η «μάχη» ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ βρισκόταν ο πάλαι ποτέ ισχυρός άνδρας της Novartis κ. Κ. Φρουζής που περίμενε να ξεκινήσει η επιτροπή για να καταθέσει. Κάτι τέτοιο όμως κατέστη αδύνατο για άλλη μια φορά.

Διαβάστε περισσότερα στο Cnn.gr